ABB'den önemli tatbikat: Trende yangın ve yolcu kurtarma!

EGO Genel Müdürlüğü, toplu taşıma araçlarında konforu artırma çalışmalarının yanı sıra yolcu güvenliğini en üst seviyeye çıkarmak için çeşitli önlemler alıyor.

Bu kapsamda, Ankara Metrosu ASKİ İstasyonu’nda EGO Genel Müdürlüğü Ulaşım ve Raylı Sistemler Daire Başkanlığı Metro İşletmesi ve Ankara İtfaiyesi ortaklaşa bir tatbikat gerçekleştirdi. ABB Sağlık İşleri Daire Başkanlığı da sedye ve ambulans desteğiyle tatbikata katıldı. "Trende Yangın ve Yolcu Kurtarma Tatbikatı" başarılı bir şekilde tamamlandı.

EKİPLER ANINDA MÜDAHALE ETTİ

Ankara İtfaiyesi ekipleri, içi duman dolu vagona girerek yolcuları hızlı ve başarılı bir şekilde çıkardı. Vagon içerisindeki duman da kısa sürede söndürüldü. Tatbikatta yaralılara acil durum ekipleri anında müdahale etti. Yaralılar trenden çıkarılarak sedyeye alındı ve bekleyen ambulanslara götürüldü.

UZMANLARDAN AÇIKLAMALAR

Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanı Haldun Aydın, tatbikatı yerinde izledi ve şu açıklamaları yaptı: “Ankara Metrosu ve Ankara İtfaiyesi’nin ortaklaşa düzenlediği çalışmada Keçiören hattı ASKİ İstasyonu’nda Trende Yangın ve Yolcu Kurtarma Tatbikatını gerçekleştirdik. Yapılan bu çalışma sayesinde itfaiye ekiplerinin metro istasyonlarında acil durumlarda daha hızlı ve güvenilir bir biçimde olaylara müdahale etmesini amaçlıyoruz. Ayrıca metrolardaki mesai arkadaşlarımızın da bu tür acil olaylara her daim hazır olmasını sağlamış oluyoruz.”

Ankara İtfaiye Müdahale Şube Müdürü Tarık Laçin ise şunları ekledi: “Her yıl Ankara Metrosu ve Ankaray’da gerçekleştirdiğimiz Trende Yangın ve Yolcu Kurtarma tatbikatımızı bu sene de başarılı bir şekilde tamamladık. Bu seneki tatbikata 18 personel ve 4 araçla katıldık ve kısa sürede müdahalede bulunduk.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri