ABB'den servis ve abonman desteği sürüyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, sosyal yardım alan ailelerin çocuklarının eğitimine yönelik desteklerini 2024-2025 eğitim öğretim yılında da sürdürmeye devam ediyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 2021 yılından bu yana büyük ilgi gören "Öğrenci Servis Desteği Programı", bu yıl ilkokul öğrencilerine servis ücreti desteği ve ortaokul ile lise öğrencilerine 100 binişlik abonman kartı sağlamayı sürdürecek.

EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ İÇİN ULAŞIM DESTEĞİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi, sosyal destek alan ailelerin çocuklarının eğitimini desteklemek amacıyla başlattığı projede, ilkokul öğrencilerine yönelik servis ücreti desteği ve ortaokul ve lise öğrencilerine 100 binişlik abonman kartı veriyor. Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından yürütülen program kapsamında, bu yıl da ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilerin ulaşım giderleri karşılanacak.

AYLIK 7 BİN ÖĞRENCİYE DESTEK

2023-2024 eğitim öğretim yılında ayda ortalama 7 bin öğrencinin yararlandığı program, 2024-2025 yılında da eğitimde fırsat eşitliği sağlamak ve çocukların güvenli bir şekilde okula ulaşımını desteklemek amacıyla devam edecek. Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Önder Yanmaz, bu yıl servis desteğiyle ilgili başvuruların başladığını ve velilerin başvurularını beklediklerini belirtti. Yanmaz, bu desteklerin sosyal belediyecilik anlayışının bir parçası olduğunu vurguladı.

SERVİSÇİ ESNAFINDAN TEŞEKKÜR

Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı İlyas Aktürk, Büyükşehir Belediyesinin servis desteği sayesinde Mamak, Altındağ ve Keçiören ilçelerinde servis sayılarında gözle görülür bir artış yaşandığını belirtti. Aktürk, "Bu destek servisçi esnafı için büyük bir önem taşıyor. Başkan Mansur Yavaş’a, bize sağladığı destek ve ekonomik katkı için teşekkür ediyoruz" dedi.

BAŞVURU BİLGİLERİ

Sosyal destek alan ve ilkokula giden çocuğunu servise yazdırmak isteyen vatandaşlar, 20 Eylül 2024 tarihine kadar başvurularını yapabilirler. Başvurular için servis sözleşmesi, öğrenci kimlik fotokopisi, veli kimlik fotokopisi ve öğrenci belgesi ile birlikte [Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardım Başvuru Merkezleri](https://sosyalhizmetler.ankara.bel.tr/Home/Merkezler) üzerinden başvuruda bulunabilirler.

Bu yıl da Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle, eğitimde fırsat eşitliği sağlanarak öğrencilerin daha rahat ve güvenli bir şekilde okula ulaşmaları hedefleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri