ABB'den "YKS Tercih Günleri" etkinliği

Ankara Büyükşehir Belediyesi, eğitimde fırsat eşitliğini sağlayan ve öğrenci dostu uygulamalarıyla dikkat çekmeye devam ediyor. Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) giren ve üniversite tercihi yapacak adaylar için "YKS Tercih Günleri" etkinliği düzenlendi. Beypazarı Aile Yaşam Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe öğrenciler aileleriyle birlikte katıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından organize edilen "YKS Tercih Günleri" etkinliği , 29-30 Temmuz 2024 tarihlerinde Beypazarı Aile Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirildi. Etkinlikte, üniversite tercihlerinde hata yapmak istemeyen adaylar, uzman rehberler eşliğinde ücretsiz danışmanlık hizmeti aldı.

BAŞKAN KASAP’TAN BAŞARI DİLEKLERİ

Etkinliğe katılarak öğrencilere başarı dileklerinde bulunan Beypazarı Belediye Başkanı Dr. Özer Kasap, gençlere tavsiyelerde bulundu. Kasap, "Tercih çalışmalarına gelen arkadaşları ziyaret ettik, onlara bir ağabeyleri olarak bazı tavsiyelerde bulunduk. Tercihlerine baktık, kontrol ettik. Gençlere özellikle tavsiyemiz şu oldu; bundan sonraki bölümde 30 yıllık 40 yıllık meslekleri icra edecekler, o yüzden sevdikleri bölümleri tercih etmeleri oldu. Aile baskısıyla bölümler tercih etmeden sevdiği işi yapmaları tavsiyelerinde bulunduk," dedi.

ÖĞRENCİLERE DESTEK SÜRECEK

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı Aile Yaşam Merkezleri Şube Müdürlüğü Eğitim Görevlisi Hülya Polat da etkinlikle ilgili açıklamalarda bulundu. Polat, "Öğrencilerimizin talep ve ihtiyaçları doğrultusunda eğitim çalışmalarımıza burada devam ediyoruz. Bu kapsamda 29-30 Temmuz tarihlerinde Kahramankazan ve Beypazarı Aile Yaşam Merkezleri’nde YKS’ye girmiş olan aday öğrencilerimize doğru tercih noktasında rehberlik hizmetleri sunuyoruz. Alanında uzman eğitim koçlarımızla birlikte doğru tercih konusunda yardım isteyen tüm aday öğrencilerimizi birimlerimize bekliyoruz," ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri