Adana kültürü, soğuk Ankara iklimini ısıttı

Ankara Altınpark Anfa Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Adana Gastronomi ve Kültür Günleri'ne katılan Adana Geleneksel El Sanatları Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Ömer Erdoğan, Adana kültürünü ve el sanatlarını tanıtmak üzere stant açtı. ‘ADANUS SANAT’ın geleneksel el sanatları, fuara renk kattı.

ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN

Adana'nın özgün şarkıları eşliğinde konuşmasına başlayan Adana Geleneksel El Sanatları Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Ömer Erdoğan, anadolugazete.com.tr’ye yaptığı açıklamada, Adanus Sanat firmasının işletmecisi olduğunu ve Adana temalarını Altınpark Fuarı'na taşıdıklarını belirtti. Adanus Sanat'ın Adana'nın eski adı olan "Adanus"tan esinlenildiğini ifade eden Erdoğan, stantlarında Adana'ya özgü ürünleri tanıttıklarını söyledi.

ADANA’NIN TARİHİ DOKULARINI YANSITAN ÜRÜNLER SERGİLENDİ

Ömer Erdoğan, el yapımı doğal kilimlerin yanı sıra bölgesel minyatür çalışmalarını da sergilediklerini ve Adana'nın tarihi dokularını yansıtan ürünler sunduklarını vurguladı. Aynı zamanda Kültür Bakanlığı Somut Olmayan Kültür Mirası El Sanatları alanında da faaliyet gösteren dernek başkanı olarak, kültürel değerlerin korunması ve genç nesillere aktarılması konusundaki önemi üzerinde durdu.

Erdoğan, Adana'nın sıcakkanlı insanları ve zengin kültürüne vurgu yaparak, fuara gösterilen ilgiden memnun olduklarını belirtti. Adana'nın lezzetlerinden ve kültüründen bahsederken, özellikle mangal kültürüne dikkat çekti ve "Adana'da kulaktan güneşe ateş eden bir milletiz." ifadelerini kullandı.

“ANKARA İKLİMİ ÇOK SOĞUK, ADANA’DA KIŞI YAŞAMIYORMUŞUZ”

Adana'nın sıcak iklimine alışkın olan Başkan Erdoğan, Ankara'nın soğuk kış günlerini Adana'ya göre daha zorlu bulduklarını dile getirerek, “Adana’dan sonra Ankara iklimi bizi baya zorladı. Buradan sonra şunu farkettim ki biz Adana’da kış mevsimini yaşamıyoruz. Ankara iklimi soğuk ancak insanları tıpkı bizim gibi sıcakkanlı. Ankara’da olmaktan mutluyuz. Başkentlilerimizi fuarımıza bekleriz.” dedi. Erdoğan, sıcak ve misafirperver Adana kültürünü ziyaretçilere tanıtmaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

50 YILLIK RESSAMIN, KARİKATÜR VE PORTRE ÇALIŞMALARI İLGİ GÖRDÜ

Ankara Altınpark Anfa Fuar ve Kongre Merkezi'ne düzenlenen Adana Gastronomi ve Kültür Günleri’ne Adanus Derneği ile birlikte geldiklerini ve Dernek Başkanı Ömer Erdoğan'ın öncülüğünde bu etkinlikte yer aldıklarını söyleyen Ressam Selahattin Solak, anadolugazete.com.tr’ye çalışmalarını anlattı.

Selahattin Solak, 50 yıldır resim sanatıyla uğraşan bir ressam olarak kendini tanıttı. Portre resimleri, karikatürler, kara kalem, tükenmez ve yağlı boya çalışmalarına imza atan Solak, Adana'dan gelen sanat ekibi ile Ankara Altınpark, ‘Adana Gastronomi ve Kültür Günleri’ fuarına katıldıklarını belirtti. Pazar akşamına kadar etkinlikte olacaklarını ve tüm Ankaralıları tezgahlarına beklediklerini ifade eden Solak, sanatseverleri çalışmalarını görmeye davet etti. Solak, fuar süresince Adana kültürünü ve sanatını tanıtmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri