ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN
Festivalin ilk gününde Adana'ya özgü kebaplar, baklavalar, börekler, içecekler ve daha birçok ürün stantlarda yerini aldı. Vatandaşlar, Adana'nın eşsiz lezzetlerini tatma fırsatı buldu.
FESTİVALE YOĞUN İLGİ
Festivalin ilk gününde yoğun ilgi gören vatandaşlar, Adana'nın eşsiz lezzetlerini tatma fırsatı buldu. Vatandaşlar, stantları gezerek Adana kebap, şalgam, ciğer, içli köfte, baklava gibi yöresel lezzetleri tadarak keyifli vakit geçirdi.
ADANA DÜRÜM YEME YARIŞMASI
Festival kapsamında düzenlenen Adana dürüm yeme yarışması da renkli görüntülere sahne oldu. Yarışmaya katılanlar, Adana dürümlerini en hızlı ve en çok yiyen olmak için kıyasıya mücadele etti.
Yarışmanın sonunda, 10 dakika içerisinde 3 adet Adana dürüm yiyerek rakiplerini alt eden Beyaz Tv muhabiri Barış Yalınkılınç birinci oldu. Ödül olarak birinci, ikinci ve üçüncü olan yarışmacılar 1 hafta boyunca aileleri ile birlikte Adana dürüm yiyecekler.
Adana Gastronomi ve Kültür Günleri, 21-24 Aralık tarihleri arasında devam edecek. Festivalde Adana'nın yöresel lezzetleri, müzik, dans ve çeşitli etkinliklerle Ankaralılarla buluşacak.