Afetler ve Afetlerden Korunma Bilinci semineri

Gölbaşı Belediyesi, belediye personellerine yönelik seminerlere devam ediyor. Son olarak belediye "Afetler ve Afetlerden Korunma Bilinci" temalı bir panel düzenledi.

Gölbaşı Belediyesi personeline yönelik "Afetler ve Afetlerden Korunma Bilinci" temalı bir panel düzenlendi. Panele, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, birim müdürleri ve belediye çalışanları katıldı. Başkan Odabaşı, yaptığı konuşmada, "Bu tür eğitimler, kriz anlarında doğru kararlar almamızı sağlayacak ve belediyemiz için vazgeçilmezdir. Bu bilinçle eğitimlere devam edeceğiz," dedi.

Panel, Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi ve konuşmacı olarak Türk Kızılayı Afet Müdahale Uzmanı Deniz Bozyiğit yer aldı. Bozyiğit, afet durumlarında ve olağan dışı koşullarda nasıl etkili müdahaleler yapılması gerektiğini detaylı bir şekilde anlattı. Ayrıca, kriz yönetimi ve doğru hareket tarzları konusunda belediye personeline önemli bilgiler aktarıldı.

Eğitimlere ilişkin konuşan Yakup Odabaşı, olası afet ve saldırı durumlarında hazırlıklı olmanın önemine dikkat çekerek "Dün TUSAŞ'a yönelik bir saldırı oldu. Bu saldırı, afet ve acil durum eğitimlerinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Bu tür olaylar, ne kadar hazırlıklı olursak, o kadar güçlü ve dayanıklı olabileceğimizi bize gösteriyor. Eğitimler sırasında edindiğiniz bilgiler, olası bir afet ya da acil durum karşısında hem kendinizi hem de çevrenizdekileri korumanız için büyük bir güç kaynağı olacaktır. Afetlerde müdahale konusunda ne kadar donanımlı olursak, hem vatandaşlarımızın hem de personelimizin can güvenliğini sağlama konusunda o kadar başarılı oluruz." dedi.

Odabaşı, afet bilincini arttırmaya yönelik eğitimler sürdürüleceğinin altını çizerek “Saldırılar ya da doğal afetler karşısında hazırlıklı olmak, olayın büyüklüğüne göre anında ve etkili müdahale edebilmek demektir. Bu eğitimler her birimizin kriz anlarında doğru kararlar almasını sağlayacaktır. Afet ve acil durum eğitimleri belediyemizin olmazsa olmazıdır ve bu bilinçle hareket etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri