Aile Hekimlerinin sesi Ankara’dan yükseldi

Aile Hekimleri Derneği Federasyonu (AHEF) tarafından düzenlenen mitingde, "Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği" tasarısına karşı aile hekimleri ve sağlık çalışanları bir araya geldi.

Anıt Park’ta yapılan etkinlikte, Hekimsen adına konuşan Dr. Neval Oğuz, “Biz sağlık için buradayız, devletimiz için buradayız. Farkımız, kimsenin kötülüğünü istemeden herkesin iyiliğini hedefleyerek hizmet etmeye çalışmamızdır. Lütfen ayağımıza çelme takmaya kalkmayın” dedi.

Farklı illerden gelen aile hekimleri ve sağlık çalışanları, mitingde toplandı. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile CHP ve İYİ Parti’den bazı doktor kökenli milletvekilleri de konuşma yaptı. Hekimler, tasarıya karşı protesto amacıyla düdük çalarak seslerini yükseltti.

"HEKİMLER DÜŞMAN DEĞİL"

Dr. Oğuz, sağlık hizmeti sunarken vatandaşla birebir iletişimde olduklarını vurgulayarak, hekimlerle iş birliği yapılması gerektiğini ifade etti. “Hekimleri düşman olarak görmek kimseye yarar sağlamaz. Biz her zaman yardımcı olmaya hazırız. Makamları ziyaret ettik, yumuşak bir yaklaşım sergiledik ve her türlü uygulamaya uyum sağladık. Hemşirelerimizle birlikte sonuna kadar çalıştık, gerektiğinde evlere giderek hizmet verdik. Peki, karşılığı bu mu olmalıydı?” diye sordu.

"SAĞLIK İÇİN BURADAYIZ"

Oğuz, Sağlık Bakanı’ndan beklentilerini ileterek, “Bunun sonu ne zaman bitecek? Artık bir çözüm bekliyoruz. STK’lar olarak birleşerek buradayız; siyaset ayrımı yapmadan, vatandaşa hizmet için geldik. Biz sağlık için buradayız, devletimiz için buradayız. Sigma yönetmeliği bizi son noktaya getirmiştir ve her türlü tepki vermeye hazırız. Onlar hazırlık yapıyorlar, bakalım kim kazanacak. Lütfen bizi son noktaya getirmeyin; biz burada vatandaş ve devlet için çalışıyoruz. Yurtdışına gitmek istemiyoruz, buradayız” ifadelerini kullandı.

Dr. Oğuz, Bakanlığa birlik çağrısında bulunarak konuşmasını sonlandırdı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri