Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş Etimesgut Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi'ni ziyaret etti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Etimesgut Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi'ni ziyaret etti.

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel'den merkez hakkında bilgi alan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, merkezin engelli bireyler ve aileleri için çeşitli imkanlar sunan bir yapıya sahip olduğunu öğrendi.

GÖKTAŞ ETKİNLİKLERE KATILDI

Başkan Demirel, merkezde eğitim, rehabilitasyon ve konaklama hizmetleri verildiğini belirtti. Bakan Göktaş, merkezdeki çalışmalardan memnuniyetini ifade ederek, Türkiye'nin en kapsamlı engelsiz yaşam merkezinde engelli kursiyerlerle mozaik yaparak ve şarkılara eşlik ederek etkinliklere katıldı.

Göktaş, ziyaret ettiği bir engelsiz yaşam merkezinde çeşitli etkinliklere katıldı. İlk olarak eğitim sınıfını ziyaret eden Göktaş, öğretmen ve öğrencilerle sohbet edip yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Destek eğitim sınıfı ve spor salonunu inceledikten sonra sahne sanatları dersliğindeki kursiyerleri ziyaret etti. Dikkat odaklanma eğitimi ve sanat atölyelerinde yapılan çalışmaları inceleyen Bakan Göktaş, öğrencilerle sohbet etti ve müzik dersliğinde türkü söyledi. Ziyaret sırasında bir kursiyer tarafından yapılan özel bir tişört Bakan Göktaş'a hediye edildi.

KAMUDA ENGELLİ SAYISI SON 21 YILDA 12 KAT ARTTI

Bakan Göktaş, engelsiz yaşam merkezi ziyaretinin ardından memnuniyetini ifade ederek, engelli vatandaşların toplumsal yaşama uyumunu artırmak ve yaşam kalitelerini yükseltmek için yoğun gayret sarf ettiklerini belirtti. Son 21 yılda kamudaki engelli memur sayısını 12 kat artırdıklarını vurgulayan Göktaş, çalışma ortamlarını engellilere uygun hale getiren korumalı iş yerlerine kaynak aktardıklarını ve engelli ailelerine misafir bakım hizmeti sunduklarını açıkladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri