AK Parti İstanbul Milletvekili Turan: İsrail emperyalistlerin tetikçisidir

AK Parti İstanbul Milletvekili ve Türkiye-Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Hasan Turan, "İsrail, emperyalizm tarafından kurulmuş ve desteklenen bir terör şebekesidir. Emperyalistlerin tetikçisidir. İsrail, bütün dünyaya kötülük yayan, soykırımcı bir organizasyondur." dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili ve Türkiye-Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Hasan Turan, TBMM'de yaptığı basın açıklamasına, AK Parti Kayseri Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, Türkiye-Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu üyeleri ile Meclis'te temsil edilen bazı siyasi partilerden milletvekilleri de katıldı.

İsrail'in, Gazze'deki soykırımının 365 gününün geride kaldığını anımsatan Turan, bu süreçte 17 bin çocuğun siyonistler tarafından vahşice katledildiğini, 11 bin 487 kadının, 14 bin erkeğin şehit edildiğini belirtti.

Bir yılda 25 bin çocuğun anne ve babasını kaybettiğini, 902 ailenin tüm fertlerinin şehit olduğunu, nüfus kayıtlarının silindiğini ifade eden Turan, "Siyonistler bir yıl içinde tam 85 bin ton patlayıcı ve bomba attı. Mabetler, hastaneler, okullar, yollar, köprüler, kamu binaları, evler yıkıldı. Bu zulüm insanlık tarihinin en acı zulmüdür." dedi.

Turan, 1948'den bu yana, istisnasız her gün katliam yapan terör devletine kimsenin "dur" demediğini belirterek, "Katiller sanık sandalyesinde olacakken saraylarda, kongre salonlarında ağırlanıyor, hayasızca alkışlanıyor. Bu nasıl bir çağdaşlık? Bu nasıl bir modernlik?" diye konuştu.

Masum insanlara savunma hakkının verilmediğini, en temel insani ihtiyaçların ulaştırılmasına bile engel olunduğunu vurgulayan Turan, Gazze'de suyun, elektriğin, hatta temiz havanın bile olmadığını anımsattı.

Turan, şöyle devam etti:

"Bugün Orta Doğu'da yaşananlar gösteriyor ki İsrail bir devlet değildir. İsrail, emperyalizm tarafından kurulmuş ve desteklenen bir terör şebekesidir. Emperyalistlerin tetikçisidir. İsrail, bütün dünyaya kötülük yayan, soykırımcı bir organizasyondur. Bu insanlar 76 yıldır, ağır ambargolar altında, yokluklar içinde, esaret altında yaşam mücadelesi veriyor. Dünyadan izole edilmiş bir millet daha ne kadar dayanabilirdi ki? O yüzden Aksa Tufanı bir milletin direnişinin adıdır, kutlu bir haykırışın sesidir. Bu acımasız, insanlık dışı saldırıların müsebbibi elbette ilk önce Netanyahu ve ekibi, sonra da vatanlarını savunan Filistinlileri terörist olarak niteleyen başta ABD olmak üzere müttefiki olan sömürgeci devletlerdir. Dünyaya ve Orta Doğu'ya barış getirmesi için teklif edilen, masaya konulan, dünya kamuoyuna 'yüzyılın projesi' diye sunulan plan, meğer Filistin halkının ve topyekün Orta Doğu'nun işgalci İsrail'e peşkeş çekilmesiymiş. Meğer yüzyılın projesi, 50 binden fazla insanın katledilmesiymiş."

ABD ve koalisyon güçlerinin Filistin'i daha çabuk yerle bir etmeleri için terör devletine sponsor olmayı sürdürdüğünü aktaran Turan, şehit edilen her Filistinlinin kanının, ABD ve müttefiklerinin eline bulaştığını kaydetti.

On binlerce insanın katilini saraylarında ağırlayanların, kongresinde alkışlayanların, küçücük masum bebeklerin katilleri olduğunu belirten Turan, "Zulmü alkışlamak, zalimden daha zalimlik." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri