AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri: Kürtlerin sorunu vardır ve bu Türklerin meselesidir

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin "Öcalan Meclis'e gelsin konuşsun" çağrısını anadolugazete.com.tr'ye değerlendirdi. Cevheri, "Bir Kürt sorunu yok, Kürtlerin sorunu vardır. Bu konuya sahip çıkması gereken Türklerdir, Türklerin meselesidir. Kendisi için istediğini kardeşi için de istemelidir" dedi.

ÖZEL HABER: BERAT TEMİZ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Terörist başının tecridi kaldırılırsa gelsin TBMM’de DEM Parti Grup Toplantısı'nda konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın" açıklamasının yankıları sürüyor. AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi Mehmet Ali Cevheri, Bahçeli'nin çağrısını anadolugazete.com.tr'ye değerlendirdi.

"TÜRKİYE'NİN ÖNCE İÇERDE BİR SORUN VARSA BUNU ÇÖZMESİ GEREKİYOR"

anadolugazete.com.tr Yazı İşleri Müdürü Adem Yavuz Irgatoğlu ve Editör Berat Temiz'in sorularını yanıtlayan Cevheri, Bahçeli'nin çağrısını desteklediğini ve bölge için önemli olduğunu söyledi. Orta Doğu'da yaşanan gelişmeler nedeniyle bölgenin çok hassas olduğunu ve Türkiye'nin farkı bir iklime doğru gittiğini belirten Cevheri, "Türkiye'nin bölgede barış sürecini sağlaması ve İsrail meselesini çözebilmesi için elinin güçlü olması lazım. Önce içerde bir sorun varsa bunu çözmesi gerekiyor" dedi.

"KÜRTLERİN SORUNU VARDIR VE BU TÜRKLERİN MESELESİDİR"

Mehmet Ali Cevheri, "Bugün Kürtler, Türkiye'nin asli vatandaşlarıdır. Bir Kürt sorunu yok, Kürtlerin sorunu vardır. Bunu bu şekilde isimlendirmek gerekiyor. Bu konuyu bana göre çözmesi gereken Türklerdir. Bu konuya sahip çıkması gereken Türklerdir. Bu Türklerin meselesidir. Varsa bir kardeşin sorunu bunu o çözmelidir. Kendisi için istediğini kardeşi için de istemelidir. Kardeşlerimizin varsa meşru talepleri bunu yerine getirmeliyiz" ifadelerini kullandı.

"KÜRT MESELESİ TÜRKİYE'NİN AYAĞINDAKİ BİR PRANGADIR"

2013 yılındaki çözüm sürecini değerlendiren Cevheri, "FETÖ ve bir takım örgütler bu süreci baltaladı. Hendek hadisesini tamamen FETÖ yaptı. Bugün Kürt meselesi Türkiye'nin ayağındaki bir prangadır. Bunun çözülmesi lazım. Sayın Devlet Bahçeli, bu noktada çok ciddi bir adım atmıştır. Yüksek bir şekilde bunu dile getirmiştir. Ben kendisini tebrik ederim. Devlet Bahçeli sorunun çözümüne öncülük ediyor. Devlet Bahçeli'nin karşı tarafa bir el uzatması, Meclis'in açılışında tokalaşması önemliydi. Uzatılan eli tutmak gerekiyor, barış sürecine katkı sağlamak gerekiyor. Cumhurbaşkanımız bu süreçte üçlü bir irade ortaya koydu. Sayın Cumhurbaşkanımız, 'Gerekirse baldıran zehri içerim' diyerek bunu ifade etmişti." diye konuştu.

"ARTIK ANALAR AĞLAMASIN"

Gözyaşının renginin olmadığını ifade eden Cevheri, "Artık analar ağlamasın. Varsa bir suç, mahkeme önünde hesap versinler, suçlarının gereği yapılsın ama artık Türkiye'de 40 yılı aşkın bir süredir akan kan dursun istiyoruz. Şehit annelerimiz de kanın durmasını istiyorlar. Buradaki niyet akan kan dursun, terör bitsin, ülkemizde barış, kardeşlik tam anlamıyla yaşansın" dedi.

Terör saldırısından önce röportaj veren Mehmet Ali Cevheri, TUSAŞ'taki terör saldırısı için de sosyal medya hesabından taziye mesajı yayınladı. Cevheri, terör saldırısını lanetleyerek "TUSAŞ’ın Ankara Kahramankazan tesislerine yapılan terör saldırısını lanetliyor, hain terör saldırısında şehit düşen kahramanlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Aziz Milletimizin başı sağ olsun." ifadelerine yer verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri