AK Parti'den Erdal Beşikçioğlu iddiası

AK Parti Ankara İl Başkanlığından yapılan açıklamada, "Etimesgut Belediyesi algı oluşturarak antrenörlerin geri çekilme nedenini çarpıttı!" iddiasında bulunuldu.

AK Parti Ankara İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada Etimesgut'ta yaşanan olaylara ilişkin iddialar sıralandı.

Eski Başkan Enver Demirel döneminde ücretsiz sunulan spor hizmetlerinin Erdal Beşikçioğlu döneminde ücrete tabi tutulduğu iddiasında bulunan AK Parti İl Başkanlığı, "Yapılan bir anlaşma ile 2 buçuk yıldır devam eden projede Halk Eğitim Merkezi ve İl Spor Müdürlüğü, antrenör gönderiyordu; böylece belediyeye ait spor salonları kullanılarak hem vatandaşlara hizmet veriliyordu hem de antrenörler teknik becerilerini geliştirme fırsatı buluyordu." ifadelerine yer verdi.

"Erdal Beşikçioğlu ve yönetiminin ilk icraatlarından birinin ücretsiz olan bu hizmeti aylık 750 TL olarak ücretli yapmak olduğunu." öne süren AK Parti, Ankara Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Yalçın'ın yaptığı açıklamayı hatırlattı.

O açıklamada, "Yalçın'ın yaptığı açıklama ile Etimesgut Belediyesinin algı yaparak Halk Eğitim Merkezi ve İl Spor Müdürlüğünün antrenörlerini geri çekmeleri sonucunda spor kurslarının ücretli hale getirilmesine ilişkin siyasi faturanın AK Parti ve devlet kurumlarına kesilmeye çalışıldığını ortaya çıkardı. İşin aslının ise Etimesgut Belediyesi’nin ücretsiz olan hizmeti ücretli yapmasıyla, belediyeye tahsis edilmiş antrenörlerin bu sebepten dolayı çekildiğini söyledi." denildi.

Açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi:

“İki buçuk yıldır Halk Eğitim Merkezi ve İl Spor Müdürlüğü ile Etimesgut Belediyesi ortak proje yürütüyordu. Etimesgut Belediyesi’ne ait spor salonları ortak kullanılıyordu. İl Spor ve Halk Eğitim Merkezleri 2,5 yıldır antrenör desteğinde bulunuyordu. 8 bin 500 öğrenciye spor kursu veriliyordu. Şimdi aylık 750 lira aidat alma konusu ortaya çıktı. Bir de belirlerken diyorlar ki ilgili kurumlar hocalarını çekti ve biz de ücretli hale getirdik. Bu doğru bir yaklaşım değil, bu algı çok yanlış bir algı.”

“ÜCRETSİZ YAPARLARSA ANTRENÖR GÖNDERİLECEK”

“İlgili kurumlar diyor ki onlar ücretli yaptılar biz ondan dolayı antrenörleri çektik. Ücretsiz yaparlarsa biz ücretsiz antrenör göndermeye devam edeceğiz dediler. Ben de bunu anlattım mecliste, ücretsiz devam edilmesi halinde antrenörlerini çeken kurumlar antrenör sayısını artıracaklar ve malzeme tedariki yapacaklar. Bundan sonrasının kararı size kalmış. Hem ücretli yapıyorlar ve bunun siyasi faturasını bize ödetiyorlar. Velilere bildirimde bulunmuşlar, SMS ile yapılmış bu bildirimler 750 TL aidat tahsil edilecektir diye.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri