AK Parti'den Ulus'ta Gazze sergisi

AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı, İsrail'in Filistin'e başlattığı saldırıların 1. yılı dolayısıyla Ankara Ulus'ta Gazze temalı sergi açtı. Sergiye AK Parti Ankara milletvekilleri Lütfiye Selva Çam ve Ömer İleri de katıldı.

İsrail'in Filistin'e yönelik 7 Ekim 2023'te başlattığı saldırıların üzerinden bir yıl geçti. Adeta bir soykırım yapan İsrail'in saldırılarında 17 bini çocuk, 11 bini kadın olmak üzere 41 binin üzerinde Filistinli hayatını kaybetti, 96 binden fazla Filistinli yaralandı.

AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı da İsrail'in Gazze'ye yönelik başlattığı saldırıların 1. yılı dolayısıyla Ankara'nın Ulus semtinde sergi açtı. Atatürk Heykeli önünde kurulan sergide, İsrail'in Filistin saldırıları, Türkiye'nin yaptıkları da yer aldı.

Sergiye ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Ömer İleri, "AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı’mızın düzenlediği basın açıklaması vesilesiyle Filistin’de yıllardır süren mezalimi bir kez daha dile getirdik. Tüm Dünya sussa da İsral’in yaptığı katliamı, Filistin halkının haklı davasını, her alanda haykırmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle soykırımcı İsrail’in saldırıları sonucu hayatını kaybeden Filistinli kardeşlerimizi rahmetle anıyor, Filistin’de yaşanan zulmün en kısa sürede son bulmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Lütfiye Selva Çam ise yaptığı paylaşımda "İsrail’in sistematik soykırımının 365. gününde tarihi Ulus meydanındaydık. Genel Merkez İnsan Hakları Başkanlığımız tarafından düzenlenen programda Genel Başkan Yardımcılarımız, Milletvekillerimiz ve Ankara Teşkilatımızla birlikte 76 yıldır zulüm altında yaşayan Filistinli kardeşlerimizin acısını bir kez daha yüreğimizde hissettik. Bir gün Özgür Filistin’in tarihi yazılırken, Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Türkiye’nin ilk günden itibaren uyguladığı çok merkezli çözüm stratejisi de elbet konuşulacak" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri