AK Partli İbrahim Kopan: ''Pursaklar rekor kıracak''

AK Parti Pursaklar İlçe Başkanı İbrahim Kopan, bugün basın mensuplarıyla özel bir mekanda bir araya gelerek yerel seçim stratejilerini ve aday adaylık başvuru sürecini anlattı. Başkan Kopan "Pursaklar bu seçimlerde de rekor kıracak. Diğer ilçelerde ciddi bir artış olur, bizde ise düşüş olursa görevi bırakırım." dedi.

HABER MERKEZİ

Özel bir mekanda basın mensuplarını ağırlayan AK Parti Pursaklar İlçe Başkanı İbrahim Kopan, Pursaklar'daki seçim başarısından üye rekoruna kadar birçok konuda bilgi verdi.

Eylül ayında Ankara'da en fazla üye sayısına sahip olan Pursaklar'daki çalışmaların nasıl yapıldığını anlatan Kopan, "Hızlandırılmış bir ilçe başkanlığı süreci yaşıyoruz. Yerel seçimlere doğru gidiyoruz, çok işimiz var. Sürekli sahadayız, sahaya hakimiz, vatandaşlarla iç içeyiz." diye konuştu.

2019’daki Yerel Seçimlerinde başkanvekili olarak görev yapan İbrahim Kopan, 2023 Mart ayında ilçe başkanlığına atandı. Göreve geldikten 2 gün sonra yönetimini oluşturarak 2023 seçimlerine hazırlandıklarını belirten İbrahim Kopan, "AK Parti Pursaklar İlçe Başkanlığı olarak Cumhurbaşkanımızı en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimlerinde yoğun bir tempo ile çalıştıklarını ifade eden Kopan, "Sahaya hakimiz, güzel bir seçim geçirdik. Cumhurbaşkanımızı Pursaklar’da en güzel şekilde, büyük bir kalabalıkla ağırladık. Hızlandırılmış ilçe başkanlığı yaşıyoruz. Göreve geldikten sonraki 60 günlük ilçe başkanlığı sürecinde 2 seçim atlattık. Önümüzde yerel seçim var, daha sıkı çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

ADAY ADAYLIK BAŞVURULARINDA SON DURUM

AK Parti'nin aday adaylık başvurularını başlatmasıyla il ve ilçe teşkilatları yoğun mesai harcıyor. Pursaklar'daki başvurulara ilişkin bilgi veren İbrahim Kopan, "Süreç yeni başladı, belediye başkan aday adayı olarak 2 resmi başvuru var. Tabii bunların dışında evrak süreçleri nedeniyle sırada bekleyenler var. Belediye meclis üyeliği için ise ilçe başkanlığımıza gelip resmi başvuru yapan sayısı 4, sistem üzerinden başvuranlarla beraber şu anda 14 kişi oldu." ifadelerine yer verdi.

Meclis üyeliği başvurularının genellikle son hafta hızlandığına dikkat çeken Başkan Kopan, 2019’da belediye meclis üyeliği için 130 başvuru olduğunu, 2024 için ise daha fazla bir sayı beklediklerini kaydetti."

AK PARTİ'NİN PURSAKLAR STRATEJİSİ NE?

Yerel seçimlerdeki iş birliğine ilişkin de değerlendirme yapan İbrahim Kopan, şunları söyledi: "2019 seçim sürecindeki gibi Cumhur İttifakı olarak yine iş birliği halinde devam edecek gibiyiz. MHP ile genel seçim öncesinde ortak program yapma konusunda görüşmeler oldu ama yerel seçimler için herhangi bir görüşme olmadı. Liderlerin vereceği kararla bu süreci en iyi şekilde yürüteceğiz. 2019’da fermuar listeyle seçime girildi, şimdi ise verilecek karar doğrultusunda çalışmalar yürüteceğiz.

28 Mayıs’ta seçimi kazandıktan sonra ilk yaptığımız konuşmada, yerel seçimlerin startını verdik. Dün (bir günde) bin 70 haneyi ziyaret ettik. Bütün binaları tarıyoruz, çalışmalara hız verdik. Göreve geldiğimden beri Pursaklar'ı 4-5 defa baştan sona dolaştık. Vatandaşımız bu ziyaretlerden memnun, herhangi bir sitemle karşılaşmıyoruz."

ÜYE ÇALIŞMALARININ SIRRI

Ankara'da sürekli üye sayısını arttırarak ön plana çıkan AK Parti Pursaklar İlçe Başkanlığının çalışmalarını da anlatan Başkan İbrahim Kopan, "Şu an 36 bin üyemiz var. Geçen ay üye kayıt sayısında Ankara'da birinci olduk. 2 Kasım’da Cumhurbaşkanımızın katılımıyla il danışma toplantısı olacak, bu ay da yine birinci olmak ve Cumhurbaşkanımızdan başarı plaketi almak istiyoruz." dedi.

''ANKETLERDE OYUMUZU ARTTIRDIĞIMIZI GÖRÜYORUZ''

2019'da Pursaklar'da yüzde 72 oy aldıklarını anımsatan İbrahim Kopan, hedeflerini şu sözlerle açıkladı: "Bu seçimlerde 2019'daki sonuçların üzerine çıkmaya çalışacağız. Şahsi bir beklentimiz yok, hepimiz partimiz için seferberiz. Belediye Başkanımız ile tam bir uyum var. 25 ilçe arasında teşkilat ve belediye başkanı uyum anketinde Pursakalr birinci çıktı. Yani ikili diyalog, uyum anlamında en iyi olan Pursaklar. Belediye Başkanımızla istişare halindeyiz. İl Başkanımız, Belediye Başkanımız her zaman yanımızda. Teşkilatımız da Belediye Başkanımız da çok çalışıyor, vatandaş teveccüh gösteriyor. Belediye ve teşkilat ekip işi. Biz bu uyumu çok iyi sağlıyoruz. Oran vermek istemem ama anketlerde de oyumuzu arttırdığımızı görüyoruz. Pursaklar’da AK Parti’ye ciddi bir teveccüh var. Sayın Cumhurbaşkanımıza olan güven var. Gönlümüz Ertuğrul Başkan’ın devam etmesinden yana. Muhalefetin aday çıkarması seçimi belirlemez, biz zaten seçimi kazanacağız."

''ABB'Yİ KAZANACAĞIMIZDAN ŞÜPHEMİZ YOK''

Ankara Büyükşehir Belediyesine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan İbrahim Kopan, şunları kaydetti: "ABB ile ilgili süreci 'kaybedilmiş 5 yıl' olarak değerlendiriyoruz. Seçim vaatlerinin hiçbiri olmadı. Ankara’ya katma değer sağlayan bir şey olmadı. Yapılan anketlerde de iyi bir adayımızla ABB’yi kazanacağımızdan hiçbir şüphemiz yok. Geçen seçimlerde Pursaklar olarak ABB’ye yüzde 73’lerde oy desteği sağladık. İlçe belediyemizde rekor için çalışacağız, ABB için de daha fazla oy ile katkı sağlayıp belediye başkanlığını yeniden kazanmak istiyoruz. Adayımız belli olunca, iyi bir adayla ABB'yi kazanacağımızdan şüphemiz yok.''

''BİR ÖNCEKİ YER SEÇİMLERDEN DÜŞÜK OY ORANI OLURSA...''

AK Parti Pursaklar İlçe Başkanı İbrahim Kopan, "2024 seçimlerinde bir önceki yerel seçime oranla diğer ilçelerde ciddi artış olur, bizde ise düşüş olursa kendimizi başarısız görür, görevimizden istifa ederiz." dedi.

Basın toplantısına AK Parti Pursaklar İlçe Başkanı İbrahim Kopan'ın yanı sıra Tanıtım ve Medya Başkanı Hüseyin Usta, Mali İşler Başkanı Birkan Kaya, Gençlik Kolları Başkanı Serkan Ünal da hazır bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri