Akçam'dan yeni belediye başkanlarına çağrı: ''Modern yapılar teşvik edilmeli''

Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, 31 Mart'ta gerçekleştirilen yerel seçim sonuçlarına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Konut sektöründeki mevcut sorunların çözümünde devlet yetkilileri, belediyeler ve meslek kuruluşlarının iş birliğinin kritik olduğunu belirten Akçam, ATEM'in belediyelerle iş birliği yapmaya hazır olduğunu vurguladı.

Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, seçilen belediye başkanlarını tebrik ederek, göreve başlayacak olan yerel yöneticilere yönelik taleplerini dile getirdi. "Belediyelerin, mahallelerde modern binaların yapılması ve konut arzının artırılması için imarsız alanların imara açılması gibi konuları gündemlerine alması gerektiğini" belirten Akçam, bu adımların konut sektöründeki sorunlara çözüm olabileceğini vurguladı.

KONUT FİYATLARI ARTTI

ATEM Başkanı Hakan Akçam, belediyelerle iş birliğine hazır olduklarını belirterek, konut sektöründe yaşanan sorunların çözümü için tüm tarafların katkı sağlaması gerektiğini ifade etti. Konut fiyatlarındaki artışın yanı sıra, satışlardaki beklenmeyen düşüşlerin yaşandığını dile getiren Akçam, belediyelerin bu süreçte çözüm ortağı olmalarını arzuladıklarını belirtti.

BELEDİYELERİN YENİ BİNALAR YAPILMASI KONUSUNDA DEVREYE GİRMESİ GEREK

Akçam, konut yapımındaki hızlı yükselişin arsa fiyatlarına da yansıdığını ve inşaat maliyetlerindeki artışın arzda sıkıntılar doğurduğunu kaydetti. Müteahhitlerin yeni projelerini askıya almak zorunda kaldığını aktaran Akçam, belediyelerin yeni binaların yapılması konusunda devreye girmesi gerektiğini vurguladı. İmarsız alanların imara açılmasının konut arzını artıracağına olan inancını dile getiren Akçam, belediyelerden bu konuda destek vermelerini istedi.

Belediye rayiç bedellerinin reel fiyatlarla eşitlenmesi gerektiğini belirten Akçam, bu konuda yerel yönetimlerin destek vermesinin önemine dikkat çekti. Modern binaların inşası için çağrıda bulunan Akçam, Ankara'nın kentsel dönüşüm sürecinde modern yapıların teşvik edilmesi gerektiğini ifade etti. Hobi bahçelerinin sorunlarına da değinen Akçam, bu alanlardaki altyapı eksikliklerinin çözümü için belediyelere çağrıda bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri