AKK yeni dönem genel kurulu için hazırlıklar tamam!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın 'Ortak Akıl' çağrısıyla 6 milyon Ankaralının tek yürek olduğu Ankara Kent Konseyi (AKK), yeni dönem genel kurulunu 7 Temmuz 2024 Pazar günü saat 12.00’de Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde “Bu Seyirde Herkes Kaptan” sloganıyla gerçekleştirecek.

Katılımcılık, hesap verebilirlik, şeffaflık ve ortak aklın güçlü bir şekilde temsil edildiği Ankara Kent Konseyi, 2 bin 500’ü aşkın bileşen ve sivil toplum örgütü temsilcisi ile 4 bine yakın gönüllüsüyle dikkat çekiyor. 5 yıldır 'Bu Seyirde Herkes Kaptan' sloganıyla faaliyetlerini sürdüren AKK, 5 bin 778 toplantı, 2 bin dolayında etkinlik ve 6 bin saatlik çalışma süresi ile kentin gelecek yüzyıla hazırlanmasına katkı sağladı.

7 TEMMUZ'DA GERÇEKLEŞECEK

Genel Kurul'da, kentin sürdürülebilir kalkınma sürecinde ve hemşerilik hukukunu ilgilendiren konularda katılımcı bir yaklaşımla ortak akıl oluşturulması, katılımcı, şeffaf ve hesap verebilir yerel yönetişim sürecinin gerçekleşmesine katkıda bulunulması ve kentin kamusal niteliğinin korunması amacıyla katılım ve müzakere süreçlerinin altyapısının kurulması ele alınacak. Yeni yönetim kurulu, yürütme kurulu başkanı ve diğer organlarının seçimi de Genel Kurul’un önemli gündem maddeleri arasında yer alıyor.

Uluslararası Kolaylaştırıcılık, Katılımcılık ile Demokrasi Ödülleri bulunan Ankara Kent Konseyi’nin Genel Kurulu, 7 Temmuz 2024 Pazar günü saat 12.00’de başlayacak ve aynı gün tamamlanması planlanıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri