AKK’nin Yürütme Kurulu'nun ikinci toplantısı gerçekleşti

Ankara Kent Konseyi Yürütme Kurulu'nun ikinci toplantısı, Keçiören'de gerçekleştirildi. Toplantıya Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ve Şehircilik Kültürü Vakfı Başkanı Prof. Dr. İlhan Tekeli katıldı.

Ankara Kent Konseyi Yürütme Kurulu'nun ikinci toplantısı, Keçiören'de gerçekleştirildi. Bu önemli buluşmaya Keçiören Belediyesi ev sahipliği yaptı ve toplantı, Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi'nde yapıldı. Toplantıya Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ve Şehircilik Kültürü Vakfı Başkanı Prof. Dr. İlhan Tekeli katıldı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Toplantının moderatörlüğünü ise Ankara Kent Konseyi Başkan Vekili Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin üstlendi. Toplantıda, Keçiören Belediyesi'nin yürüttüğü çalışmalar çerçevesinde "Keçiören Kent Kültürü ve Kent Kimliği Sunumu" başlıklı bir sunum yapıldı.

AKK’NİN OLMAZSA OLMAZI YÖNETİCİYE YOL GÖSTERMEKTİR

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Yürütme kurulu toplantısının açılışında konuştu. Yavaş toplantıda, “Bir belediye başkanı ya da yönetici şehrini ya abad eder ya harab eder derler. Deneyip yanılmayla yönetim kamuda olmaz. Zaman zaman kendilerini yönlendirecek, danışabilecekleri insanlara ihtiyaçları var. AKK’nin olmazsa olmazı yöneticiye yol göstermek, eleştirmek ve hatta sorgulamaktır” diye konuştu.

GELECEĞE YÖNELİK ÇALIŞMALAR OLDUKÇA ÖNEMLİ

Keçiören’in ve Ankara’nın geleceğine sahip çıkmaya yönelik düzenlenen toplantıya ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduğunu belirten Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan, “Burada yapılan işler ve işleyişler kıymete takdir, geleceğe yönelik çalışmalar açısından oldukça önemli. Kentin ruhuyla, habitatıyla özdeşleşecek ne yapabiliyoruz, bunun peşindeyiz” dedi.

İlhan Tekeli Şehircilik Kültürü Vakfı Başkanı Prof. Dr. İlhan Tekeli, “Türkiye’de belediyecilik 31 Mart seçimlerinden sonra yeni bir döneme giriyor. Bir dönüm noktasındayız. Ne kadar doğru yola girerseniz o kadar iyi yol alırsınız. Türkiye’de genellikle farkında olmadığımız ve tartışmadığımız bir bilgi var; yerelin bilgisi. İki türlü yerelin bilgisi vardır. Biri araştırma yapılmış, arkasında bilimsel desteği olan bilgi. İkincisi belki okuma yazmayı gerektirmeyecek o yerin coğrafyasını yürüyerek, insanlarını tanıyarak edinilen yerelin bilgisidir. Türkiye’de 26 tane bölge kalkınma ajansı var. Yerelin bilgisinin oluşturulması çok değerli. Bu birikim performansı yükseltir. Yerelin bilgisi diye bir şey vardır ve belediyenin görevleri arasında bu da bulunmalıdır” dedi.

Toplantıda, çalışma grupları ve kent konseyi meclisine ilişkin konular da ele alındı. Katılımcılar, kent kültürü ve kent estetiğini geliştirmek için istişare ve ortak akıl ile karar alınması gerektiği konusunda hemfikir oldular. Ayrıca, yürütülecek çalışmalarda alanında uzman kişilerden faydalanılacağı ve bilimsel yöntemlerden asla taviz verilmeyeceği vurgulandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri