Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci: “Ordu’nun güzelliklerini Ankaralılarla buluşturuyoruz"

Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, bu yıl üçüncüsü düzenlenen Ordu Tanıtım Günleri ve ilçede gerçekleştirilen çalışmalar hakkında anadolugazete.com.tr’ye açıklamalarda bulundu. Bu etkinliğin Ordu’nun doğal güzelliklerini, tarihi ve yöresel zenginliklerini tanıtmak için önemli bir fırsat sunduğunu bildiren Demirci, ayrıca Ankara’da ikamet eden Orduluları ve Ankaralıları da bir araya getirdiğini kaydetti.

ÖZEL HABER: BÜŞRA SAĞLAM

Ordu Tanıtım Günleri, büyük bir heyecanla Ankara’da başladı. Akkuş ilçesinin yöresel lezzetlerini ve kültürünü tanıtmak amacıyla etkinliğe katılan Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, Ankara’nın büyümesiyle birlikte burada yaşayan Ordu nüfusunun da arttığını belirtti.

ORDU’NUN GÜZELLİKLERİ VE YÖRESEL LEZZETLERİ ANKARA’DA

Ordu ilinin güzelliklerini ve yöresel lezzetlerini tanıtmak amacıyla bu günleri düzenlediklerini söyleyen Demirci, “Orduluların ve diğer insanların birbirleriyle tanışması, ayrıca şehrimizin güzelliklerinin tanıtılması açısından bu günler oldukça önemli. Ankara’da yaşayan 6,5 milyon Orduluların burada buluşması oldukça bizlere ciddi katkılar sağlıyor. Burada emeği geçenlere ve siyasi büyüklerimize teşekkür ediyorum.” diye aktardı.

AKKUŞ’UN DOĞASINDA FARKLI DENEYİMLER

Akkuş ilçesinin doğal güzelliklerine değinen Demirci, şu ifadelere yer verdi:

“Akkuş, Canik Dağlarının zirvesinde olmasıyla beraber dört mevsimde de kendine has özellikleri var. Kış mevsiminde Karadeniz Bölgesine en çok kar yağan yer Akkuş. Bu yüzden bu bölge kış turizmine oldukça uygun. İlkbaharda ise kendine özgü çiçekleri ile dikkat çekiyor. Akkuş tescilli Akkuş Zambağımız ve bölgede yetişen Sarı Orman Güllerimiz mevcut. Yaz ortasında yani haziran ayında Akkuş başka güzeldir. Sonbahar mevsiminde ise özellikle tam bu aylarda doğada arayıp bulamadığınız renkleri Akkuş’ta görebilirsiniz. Kış turizmi için de ziyaretçileri bekliyoruz.”

Akkuş’un bozulmamış doğası ve turizm potansiyelinin artarak devam ettiğini bildiren Başkan Demirci, “Akkuş’ta yapılaşmaya izin vermiyoruz, muazzam yaylalarımız var. Ziyaretçiler günübirlik gelebiliyor ya da çadır kurup kalabiliyor. Hatta karavanla bile gelip kalabilirler.” dedi.

ORDU'NUN COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNÜ: AKKUŞ ŞEKER FASULYESİ

Ordu ilinin ilk coğrafi işaretli ürünü ve Türkiye’deki 50 üründen biri olan Akkuş Şeker Fasulyesinin, yetiştiği andan itibaren yok sattığını söyleyen Demirci, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Özellikleri ile Türkiye’de yetişen fasulyeler arasında protein değeri en yüksek olan fasulyedir. Türk Patent Enstitüsünde de mevcuttur. Yetiştiği andan itibaren yok satan bir üründür. Bu yüzden ziyaretçilerimize ikram ediyoruz. Onun için bu tanıtım günleri hem turizmde hem de tarımda çok ciddi geri dönüşler oluyor.”

Demirci, ilçelerinde son 10 yıl içinde gerçekleştirilen kamu, belediye ve şantiye yatırımları hakkında ise şunları kaydetti: “Eğitim, sağlık, spor, turizm, adalet ve ulaştırma alanlarında yapılan yatırımlar Akkuş’a kazandırıldı. Yatırım süreçleri ve projelerimiz devam ediyor.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri