Almanya Başbakanı Scholz, Ankara'daki terör saldırısını kınadı

Almanya Başbakanı Scholz, Ankara'da dün İçişleri Bakanlığına gerçekleştirilen bombalı saldırı girişimi hakkında Türkçe paylaşım yaparak, terör saldırısını kınadı.

Almanya Başbakanı Scholz, Ankara'da dün İçişleri Bakanlığına gerçekleştirilen bombalı saldırı girişimi hakkında Türkçe paylaşım yaptı.

Scholz, sosyal medya hesabı X'ten Türkçe de yayınladığı mesajda, “Ankara'nın merkezinde meydana gelen saldırıyı şiddetle kınıyoruz! Türk ortaklarımızla dayanışma içindeyiz” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Ankara'da sabah saatlerinde Kızılay civarında duyulan patlama sesi herkesi paniğe boğdu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın verdiği bilgilere göre İçişleri Bakanlığı girişine saldırı düzenlendi.

İçişleri Bakanlığı'nın Atatürk Bulvarı kısmındaki polis noktasına roket atıldığı ve sonrasında çatışma yaşandığı iddiaları söyleniyor. Saldırıya güvenlik güçleri anında karşılık verdi. Patlama nedeniyle Kızılay ve çevresi ablukaya alındı. Meydana gelen patlamanın ardından ikinci bir patlama sesi daha duyuldu. Polis ekipleri tarafından şüpheli bir paket görüldü ve güvenli bir şekilde patlatıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri