Altındağ Belediyesi 'Sıfır Atık Eğitim ve Simülasyon Merkezi' çalışmalarıyla ÇEVREFEST'te!

Ankara'da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından düzenlenen ÇEVREFEST, "Hepimizin Bir Dünyası Var" temasıyla Başkent Millet Bahçesi'nde start verdi. 9 Haziran'a kadar devam edecek olan festival, çevre bilincini artırmayı hedefleyen birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak.

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

70 çevre standının yer aldığı ÇEVREFEST'te, Çevre, Sıfır Atık ve Yenilenebilir Enerji projeleriyle dikkat çeken 39 belediye, 13 özel sektör firması, 5 dernek, 9 üniversite ve bakanlıkların stantlarında çeşitli bilgilendirmeler yapılıyor.

Çocuklardan yetişkinlere her yaştan katılımcının ilgisini çekecek söyleşiler, atölye çalışmaları, iklim tüneli uygulamaları ve çevre konulu kitapların yer aldığı bir kitap fuarı da festivalin öne çıkan etkinlikleri arasında bulunuyor.

TÜRKİYE'DE BİR İLK İMZA ATAN ALTINDAĞ BELEDİYESİ DE STANDINI AÇTI

Türkiye’de ilk kez hayata geçirilen “Sıfır Atık Eğitim ve Simülasyon Merkezi” ile farkındalık oluşturan Altındağ Belediyesi, festivalde önemli bir rol üstleniyor.

Altındağ Belediyesi Sıfır Atık Merkezi Sorumlusu Sevgi Ceren Kahraman, merkezin ana sınıfından üniversitelere kadar Türkiye'deki ve yurt dışındaki okullara Türkçe ve İngilizce eğitim verdiğini belirterek, "Çocuklara çeşitli etkinlikler düzenliyoruz ve bu konuyla ilgili eğitim vermenin önemli olduğunu düşünüyoruz." dedi.

"FARKINDALIK OLUŞTURMAK ÖNEMLİ"

Kahraman, olabildiğince fazla çocuğa ulaşmanın önemine değinerek, "Altındağ sınırları içerisindeki okullar için ilgili yazışmaları gerçekleştirerek, servisleri ayarlıyoruz ve merkezimize öğrencileri getiriyoruz. Eğitimlerimizi kendimiz veriyoruz. Sergi alanımızda ise olabildiğince ayrıntılı ve farklı atıkları kullanarak daha fazla 'neler yapabiliriz?' üzerinde çalışmalar yürütüyoruz. Bunun yanı sıra kompost üretimimiz de var. Pazar yerlerindeki ve hallerdeki organik atıkları toplayarak, bu atıkları kompost makinelerimizle içerisinde hiçbir kimyasal bulunmayan, oldukça faydalı bitkisel bir gübreye dönüştürüyoruz. Gelen öğrencilerle birlikte manuel tip aletlerimizle bu konu üzerinde de çalışıyoruz. Çocuklara tüm bu süreçleri etkinliklerle öğretiyoruz." ifadelerini kullandı.

Altındağ Belediyesi olarak çevre bilincinin ve sıfır atık farkındalığının oluşturulmasına önem verdiklerini dile getiren Kahraman, "En büyük hedeflerimizden biri olabildiğince fazla insana ulaşmak. Bu bağlamda çalışmalarımızı insanlara açıklamanın ve farkındalık oluşturmanın önemli olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Atık ve Çevre Uzmanı Ertoğan: Akılcı atık yönetimi ile sürdürülebilir gelecek inşa ediyoruz

Ankara Haberleri