Altındağ Belediyesi'nin düzenlediği seminerde 'Ülkemizde Organ ve Doku Nakli' konuşuldu

Altındağ Belediyesi tarafından her hafta düzenlenen "Salı Sohbetleri" etkinliği devam ediyor. Bu haftanın konusu ise "Ülkemizde Organ ve Doku Nakli" oldu.

Altındağ Belediyesi ve Ankara İl Sağlık Müdürlüğü'nün iş birliğiyle belediye personeline yönelik "Organ ve Doku Nakli" üzerine bir seminer düzenlendi. Semineri, Ankara İl Sağlık Müdürlüğü’nden Uzman Dr. Huri Taştan verdi ve katılımcılar yoğun ilgi gösterdi.

Seminerde, organ yetmezliği ve organ naklinin tanımları, farklı organ nakli türleri, hangi organ ve dokuların nakledilebileceği konuları ele alındı. Ayrıca kimlerin organ bağışında bulunabileceği, organ bağışının dinî açıdan uygun olup olmadığı ve organ bağışçısı olmak isteyenlerin izlemesi gereken yollar hakkında da ayrıntılı bilgiler paylaşıldı. Katılımcıların sorularının yanıtlanmasının ardından seminer sona erdi.

ORGAN NAKLİNİN HAYATİ ÖNEMİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME YAPILMALI

Salı Sohbetleri’nin personeller tarafından beğeniyle karşılandığını belirten Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki, ”Belediyemiz bünyesinde görev yapan personellerimiz için düzenlendiğimiz Salı Sohbetleri’ni her hafta Salı günü gerçekleştiriyoruz. Personelimizin seminerlere ilgi gösterdiğini görmek bizleri memnun ediyor. Seminerde konuşulan konu oldukça önemli… Organ nakli, hayati önem taşıdığı için bu konuda mutlaka bilgilendirilme yapılması gerekiyor” dedi.

Başkan Tiryaki, “Seminerlerin içeriği konusunda personellerimizden gelen talepleri de dikkate alıyoruz. Personellerimizi farklı konularda farklı seminerlerle buluşturmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri