Altındağ Gençlik Merkezi büyük ilgi görüyor

Altındağ Belediyesi'ne bağlı olarak hizmet veren 18 Gençlik Merkezi'nde yeni eğitim dönemi coşkuyla başladı. Farklı alanlarda açılan kurslar, bu yıl da büyük bir ilgiyle karşılandı ve tam 2.500 Altındağlı genç, merkezlere kayıt yaptırarak bu imkanlardan faydalanmaya başladı.

Altındağ Belediyesi Gençlik Merkezleri'ne rekor sayıda başvuru yapıldı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da gençlerin yoğun ilgisiyle karşılaşan merkezlerde, 30 farklı branşta kurslar açılıyor. Gençlerin başarılı ve özgüvenli bireyler olarak yetişmesine büyük katkı sağladığını belirten Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki, tüm Altındağlı gençleri bu merkezlerdeki eğitim fırsatlarından yararlanmaya davet etti. Başkan Tiryaki, ayrıca yeni eğitim döneminin tüm gençler için hayırlı olmasını dileyerek iyi dileklerini iletti.

Yeni eğitim ve öğretim yılına “merhaba” diyen Gençlik Merkezleri, her zamanki gibi dopdolu bir program sunuyor. Gençler, okul derslerine destek olacak kurslara büyük ilgi gösterirken, en fazla başvuru matematik kursuna yapıldı. Matematiğin ardından ise İngilizce, Fen Bilgisi ve Türkçe kursları sırasıyla en çok tercih edilen branşlar oldu. Bunun yanı sıra, resim, el sanatları, satranç, tekvando, akıl oyunları ve drama gibi kurslar da gençlerin ilgisini çeken diğer alanlar arasında yer alıyor.

ÜCRETSİZ KURSLAR

Gençlik Merkezlerinin Altındağlı gençlerin hayatına büyük katkısı olduğunu, pek çoğunun hayatının değiştiğini vurgulayan Başkan Tiryaki “İsteyen herkesin ücretsiz olarak yararlanabildiği bu kurslar, gençlerin sadece fiziksel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamakla kalmıyor, okuldaki ders başarılarını da çok olumlu derecede etkiliyor. Bu nedenle Altındağ'da faaliyet gösteren gençlik merkezlerimizde, sadece Altındağ'ın değil, ülkemizin geleceği için de çocuklarımızı kültür, sanat ve sporla buluşturuyoruz. Kurslarımızda eğitimcilerimiz tarafından yetenekli çocukları belirleyerek, spor ve sanata yönlendiriyoruz. Sanata ve spora yönlendirilen çocuklarımızın eğitim hayatında da başarılı olduğunu gözlemliyoruz ve bundan büyük memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Başkan Tiryaki “Gençlik Merkezlerine gelen Altındağlı çocuklarımız ve gençlerimiz yalnızca kurslara katılmakla kalmıyor. Bu merkezlerimizde düzenlenen etkinlikler, geziler ve seminerler sayesinde yeni arkadaşlar ediniyorlar, bilgi sahibi oluyorlar ve sosyalleşiyorlar. Sinema, tiyatro, sergi, konser ve müzelere gidiyor, yaşadıkları şehrin kültür sanat etkinliklerine aktif olarak katılıyorlar. Yaş gruplarına göre verilen derslerin yanı sıra, merkezlerde oluşturulan bilgisayar ve internet odaları ile kütüphaneden de ücretsiz yararlanabiliyor, ödevleri için gerekli araştırma-incelemeyi buralarda yapıyorlar. Gençler internetin farklı imkanlarından da faydalanabiliyor. Ayrıca en önemlisi, bu merkezler sayesinde hiçbir velinin gözü arkada kalmıyor. Aileler de çocukların gelişimine katkı sağlayan gençlik merkezlerinden oldukça memnun...” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri