Altındağ Hacıbayram Ortaokulu öğrencilerinden büyük başarı

Altındağ Hacıbayram Ortaokulu öğrencileri, uluslararası alanda büyük bir başarıya imza attı. 6. Uluslararası Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şenliği'nde 'Meta Dönüşüm' projesiyle Çevre ve Sağlık kategorisinde birinci olarak ödül kazandılar.

Proje, çevre kirliliğine dikkat çekerek gezegenimizi korumanın yanı sıra çevre kirliliğine bağlı hastalıklara karşı insan sağlığını koruma amacını taşıyor. 'Geri Dönüşüm' odaklı olan proje, Sanal Gerçeklik (VR), 3D tasarım ve kodlama gibi eğitim teknolojilerini bir araya getirerek sürdürülebilir bir dünya için önemli bir adım atıyor.

Öğrencilerin, sanal ortamda gerçekleştirdikleri bu proje, geri dönüşümün önemini kavratmak, çevre koruma bilinci kazandırmak ve öğrencilerin çevreye duyarlılığını artırmak hedefiyle hazırlandı. Aynı zamanda, bu proje yüz yüze ve uzaktan eğitimde farklı deneyimler yaşatmayı amaçlıyor.

Öğrencilerin başarısında büyük rol oynayan danışman Öğretmen Çiğdem Alık da projenin amacını ve öğrencilerin bilime olan ilgisini vurgulayarak, ülkelerini ve ilçelerini gururla temsil etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Projenin bir parçası olan Nesligül Karaoğulları ise çevre kirliliği ve geri dönüşüm bilincini vurgulamak için yola çıktıklarını ifade ederek, okulunu ve ilçeyi temsil etmekten büyük bir mutluluk duyduğunu belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri