Altındağ’da hayvan katliamı iddiaları: CHP İlçe Başkanı Gökhan Urun’dan sert tepki

CHP Altındağ İlçe Başkanı Gökhan Urun, Altındağ Belediyesi tarafından gerçekleştirildiği iddia edilen hayvan katliamına ilişkin kamuoyuna önemli açıklamalarda bulundu. Urun, olayın duyulmasından itibaren süreci titizlikle takip ettiklerini belirterek hayvanların katledildiği vahim tablo karşısında büyük bir dehşet yaşadıklarını ifade etti.

Gökhan Urun basın açıklamasında, olayın duyarlı bir vatandaşın büyük araç dorselerinde fark ettiği köpeklerin akıbetini araştırmasıyla ortaya çıktığını ve ihbarı alan CHP Altındağ İlçe Teşkilatı, Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, Ankara Milletvekilleri Aliye Timisi Erseven ve Deniz Demir'in olay yerine intikal ettiğini söyledi.

İlçe yöneticileri, Altındağ Belediye Grup Başkanvekili Ülkü Altundaşar ve meclis üyeleri de dahil olmak üzere geniş bir ekiple saat 22:30 sularında olay yerine ulaştı.

Urun, olay yerinde, Altındağ Belediyesi’ne ait iş makineleriyle açıldığı tahmin edilen derin ve geniş bir çukur içinde, katledilen hayvanların cesetleriyle karşılaştıklarını anlattı. Çöp poşetleri içinde, boğazlarında ip izleri ve vücutlarında enjektör izleri bulunan köpeklerin manzarası, olay yerinde bulunan herkesi derinden etkiledi.

Jandarma Asayiş Ekipleri ve Tarım Müdürlüğü’nden veteriner hekimlerin de olay yerine intikal ettiğini belirten Urun, hayvan barınağının kamera görüntülerinin savcılığa teslim edildiğini ve yedi hayvanın incelenmek üzere Keçiören’deki Veteriner Kontrol Araştırma Enstitüsü’ne gönderildiğini ifade etti. CHP kadroları, gece 03:30 sularında olay yerinden ayrıldı.

Altındağ Belediyesi, sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, olay yerinin bir hayvan mezarlığı olduğunu ve çeşitli nedenlerle ölen hayvanların defin işlemlerinin yapıldığını belirtti. Ancak, Urun, kesik başlı hayvanlar gibi dehşet verici detaylar karşısında bu açıklamanın yetersiz kaldığını ve kamuoyunun vicdanına bırakıldığını söyledi. Ayrıca, hijyen koşullarının ihlal edildiği ve toplum sağlığı açısından ciddi endişeler taşıyan bu durumun dikkatle incelenmesi gerektiğini vurguladı.

Altındağ Belediyesi’nin, Ankara’nın en büyük ve modern Hayvan Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi’nin yapımına başlandığına dair açıklamasını da değerlendiren Urun, CHP Grubu’nun 04 Nisan 2024 tarihli ilk belediye meclis toplantısında, bu merkezin yapımı ve hayvan barınağı oluşturulması yönünde önerge verdiğini hatırlattı. Ancak, önergenin kabul edilmesine rağmen, AKP-MHP grubundan yasal olmadığı yönünde tepkiler geldiğini belirtti.

Son olarak, Altındağ Belediyesi Veteriner Şube Müdürü Emre Çınar dahil bazı personellerin gözaltına alındığını ve sürecin şeffaf bir şekilde takip edileceğini bildiren Urun, yaşananların peşini bırakmayacaklarını vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri