Altındağlı annelere psikolojik ve pedagojik destek programı düzenlendi

Altındağ’da anneler için “Doğum sonrası dönemde annelere psikolojik ve pedagojik destek” programı düzenlendi. Program yoğun ilgi ile karşılandı.

Altındağ Belediyesi'nin ev sahipliğinde, doğum sonrası dönemde annelere yönelik psikolojik ve pedagojik destek projesi, Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi Sinema Salonu'nda düzenlendi. Programa, Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki'nin yanı sıra Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Ali Cengiz Köseoğlu, akademisyenler, anneler ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nin ortağı olduğu ve Hollanda Ulusal Ajansı tarafından desteklenen Erasmus KA220 "MOTHERCARE: Doğum Sonrası Dönemde Annelere Psikolojik ve Pedagojik Destek" projesinin toplantısı da bu etkinlik kapsamında gerçekleştirildi. Avrupa Birliği tarafından finanse edilen bu proje toplantısına, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rekabet ve İnovasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Semih Ceyhan, İşletme Fakültesi Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Melek Mutioğlu Özkesen, Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Esra Kılıç Ceyhan ve İşletme Fakültesi Yönetim ve Bilişim Sistemleri Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Musab Talha Akpınar da katıldı.

Toplantıda konuşmacılar, projenin amacı, temel hedefleri ve beklenen sonuçları üzerine açıklamalarda bulundu. Annelere doğum sonrası dönemde nasıl bilimsel yöntemlerle ve uzman desteğiyle yardımcı olunabileceği konusunda detaylı bilgiler verildi.

ALTINDAĞLI ANNELERİN BU PROJEDE YER ALDIĞINI GÖRMEKTEN MUTLULUK DUYDUK

Programda konuşma yapan Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki, “Geçmiş dönemlerimizde de üniversitelerimizle birlikte çok farklı konularda çalışmalar yürütmüştük. Altındağlı kadınların faydalanması için ilçemizde her mahalleye Kadın Eğitim ve Kültür Merkezleri inşa etmiş bir belediyeyiz. Kadınlar bu merkezlerde farklı kurslara, eğitime ve spora yöneldiler. Bu merkezlerde kadınlara sağlık taramaları da yapıldı. Altındağlı kadınların kültürel aktivitelere yönelmesi için onları tiyatro ve sinema etkinlikleriyle buluşturduk. Ayrıca, kadınlarımızın yoğun katılım sağladığı şehir gezileri de düzenledik. Yılda 20 bin Altındağlı kadın şehir dışı gezilerine katıldı. Tüm bunları bu dönemde de yapıyoruz. Kadın Eğitim ve Kültür Merkezlerimizi eskisinden daha aktif hale getireceğiz. Altındağlı annelerin bu projede yer aldığını görmekten mutluluk duyduk. Projede emeği geçen herkese ve Altındağ’ın altın gibi kadınlarına teşekkür ediyorum. Her şey gönlünüzce olsun…” ifadelerini kullandı.

ANNE SAĞLIĞI HER ŞEYDEN ÖNEMLİ

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Ali Cengiz Köseoğlu, “Bir dönem Altındağ’da ikamet ettim. Başkanımızın sosyal projelere verdiği önceliğe ve sosyal belediyecilik anlamında yaptığı çalışmalara bizzat şahidim. Bu proje, üniversitelerde üretilen bilgilerin topluma sunulması açısından çok önemli ve anlamlı… Çocuk büyütürken anneye nasıl destek olunması gerektiği konusu ihmal edilebiliyor. Sağlıklı toplumlar oluşturabilmek için ailenin sağlıklı olması gerekiyor. Ailenin sağlıklı olabilmesi için annenin sağlıklı olması gerekiyor. Annenin sağlıklı olması için de aile içerisindeki bireylerin sağlıklı olması gerekiyor. Bu projeye katkı sunmaktan dolayı mutluyum. Böyle bir toplantının düzenlenmesinde katkılarından dolayı Altındağ Belediye Başkanımıza, hocalarımıza ve değerli katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri