Anadolu Medeniyetleri Müzesi bayramda boş kalmadı

Anadolu Medeniyetleri Müzesinde bayram yoğunluğu yaşandı. Yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan müzenin önünde uzun kuyruklar oluştu. 1997'de "Avrupa'da Yılın Müzesi" seçilen ve zengin koleksiyonlarıyla dikkat çeken Müze, bayram tatilinde büyük ilgi gördü.

ÖZEL HABER GAMZE ERDOĞAN

1997’de “Avrupa’da Yılın Müzesi” seçilen ve kendine özgü koleksiyonları ile dünyanın sayılı müzeleri arasında yer alan Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Kurban Bayramı tatilinde boş kalmadı.

Anadolu Medeniyetleri Müzesinin önünde uzun kuyruklar oluşurken, ziyaretçilerin çoğunu yabancı turistler oluşturdu. Bayram tatilini fırsat bilen ziyaretçiler, müzenin kapısında uzun süre beklemek zorunda kaldı.

TARİHTE YOLCULUK

Müzede eserler, kronolojik olarak ayrılmış bölümlerde sergilenmekte. Üst salonda Paleolitik Çağ, Kalkolitik Çağ, Eski Tunç Çağı, Asur Ticaret Kolonileri Çağı, Eski Hitit ve Hitit İmparatorluk Çağı, Frig Krallığı, Geç Hitit Krallığı, Urartu Krallığı sergilenirken; alt salonda ise Çağlar Boyu Ankara ve Klasik Devirler bölümleri yer alıyor.

Müze yetkilileri, bu yoğun ilgiden memnun olduklarını belirterek, "Anadolu Medeniyetleri Müzesi, sahip olduğu zengin koleksiyonlar ve tarihi dokusuyla her zaman ilgi odağı olmuştur. Bayram tatilinde yerli ve yabancı turistlerin ilgisi, müzemizin ne kadar değerli ve önemli bir kültürel miras olduğunu bir kez daha gösteriyor.” açıklamasında bulundu.

Anadolu Medeniyetleri Müzesi, bayram tatili boyunca yüzlerce ziyaretçi ağırladı. Müze, ziyaretçilerine tarihin derinliklerine yolculuk yapma fırsatı sunarken, Türkiye’nin kültürel mirasını uluslararası arenada tanıtmaya da devam ediyor.

Bu yoğun ilgi, müze yönetimini gelecek dönemde daha fazla ziyaretçi ağırlamaya hazırlıklı olmaya yönlendiriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri