anadolugazete.com.tr Ankara'daki M çiçeği iddiasının aslına ulaştı!

Afrika'da ortaya çıkarak dünyanın farklı ülkelerine yayılmaya başlayan M çiçeği virüsü, iddialara göre son olarak Ankara'da görüldü ve hastalık şüphesi taşıyan 4 kişi karantinaya alındı. Bu iddiaların üzerine anadolugazete.com.tr Muhabiri Gamze Erdoğan, Etlik Şehir Hastanesinden son durumu öğrendi.

Sözcü Televizyonu'nun iddiasıyla gündeme gelen ''Ankara'da M çiçeği vakası'' üzerine anadolugazete.com.tr Muhabiri Gamze Erdoğan, Etlik Şehir Hastanesi'nden olayın aslını öğrendi.

''BİZ DE DURUMU İLK OLARAK MUHABİRLERDEN DUYDUK''

Etlik Şehir Hastanesindeki kaynaklardan edinilen bilgiye göre, olay şu şekilde gelişti: ''Etlik Şehir Hastanesi'nden aldığımız bilgilere göre henüz bir vaka ile karşılaşılmadı. Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan son açıklamaya tabii olarak olayın takibini sürdürüyoruz. Karantina durumu söz konusu değil. Biz de durumu ilk olarak muhabirlerden duyduk...''

ANKARA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDEN AÇIKLAMA

Ankara'da vaka iddialarının ardından Ankara İl Sağlık Müdürlüğünden de basın açıklaması yapıldı. Müdürlükten yapılan basın açıklamasında şu bilgilere yer verildi:

''Son günlerde çeşitli medya organlarında Ankara’da maymun çiçeği hastalığından şüphelenilerek karantinaya alınan hastaların olduğu iddiaları üzerine kamuoyunu bilgilendirme gereği doğmuştur.

Ankara'daki hiçbir sağlık tesisimizde maymun çiçeği (mpox) hastalığı şüphesi ile karantinaya alınan hastamız bulunmamaktadır. Bu tür iddialar, gereksiz bir panik ortamı yaratmaya yönelik asılsız bilgilerdir.

Maymun çiçeği hastalığı ile ilgili bilgilendirmeler, Sayın Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ve Bakanlığımızın ilgili birimleri tarafından şeffaf bir şekilde ve sıklıkla yapılmakta olup, halkımızın doğru bilgilere ulaşması amacıyla gereken tüm adımlar atılmaktadır. Vatandaşlarımızın, resmi açıklamaları dikkate alarak bu tür söylentilere itibar etmemeleri önem arz etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.''

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri