Anadolu'nun bağrından yeşeren bir hediye: Haydar Aliyev Parkı

Yenimahalle, başta modern mimarisi ve yeşil alanlarıyla dikkat çeken Haydar Aliyev Parkı'nı bünyesine katarak, şehre yenilik ve nefes aldıracak bir mekânı daha yaşama geçirdi. Azerbaycan'ın önde gelen liderlerinden Haydar Aliyev'in anısına yapılan bu park, 97 bin 400 metrekarelik alanıyla sadece bir yeşil alan değil, aynı zamanda kültürel ve sosyal etkinlikler için Ankaralıya katkı sundu.

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Yenimahalle'de bulunan parkın içerisindeki detaylar, ziyaretçilere benzersiz bir deneyim sunuyor. Anıt heykel, tören alanı, iki adet havuz, bin 500 kişilik amfi tiyatro, spor sahaları, çocuk oyun alanı, fitnes alanı, Buta Bakü Kafe, küçük bir kümes, yürüyüş yolları, kamelyalar ve dinlenme alanları gibi çeşitli bölümlerle donatılan Haydar Aliyev Parkı, her yaş grubuna hitap eden geniş bir yelpaze sunuyor.

Buta Bakü Kafe’de yer alan yemekler tamamen Azerbaycan yöresine ait yemekler olması sebebiyle Türk halkının da bu yemeklerle tanışmasına imkân sunuyor.

Parkın inşasına 15 Ocak 2012'de başlandı. Titiz bir çalışma sonucunda 10 Şubat 2014'te tamamlanarak Ankara Büyükşehir Belediyesine teslim edildi. Bu süreçte, parkın yapımında kullanılan malzemelerin kalitesi ve çevre düzenlemesi göz önünde bulundurularak, sürdürülebilir bir yeşil alan oluşturulması hedeflendi.

Ankara Haydar Aliyev Parkı'nın yapımı, Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Petrol Şirketi SOCAR tarafından yapıldı.

Haydar Aliyev Parkı, Yenimahalle'nin ve Ankara'nın sosyal ve kültürel yaşamına önemli bir katkı sunarken, aynı zamanda ziyaretçilere dinlenme, eğlenme ve spor yapma imkânı sunarak şehrin stresinden uzaklaşmalarını sağlıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri