ANFİDAP’tan dünyaya çağrı: “Filistin yalnız değildir, bu zulüm sona ersin”

Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP) tarafından düzenlenen ‘Soykırıma İsyan Filistin’e Destek Yürüyüşü’ Ankara’da yoğun katılımla gerçekleşti. 6 Ekim 2024 tarihinde Türkiye genelinde 60’tan fazla şehirde gerçekleştirilen eylemlerde, Gazze’ye destek içerikli pankartlar taşındı.

7 Ekim 2023 tarihinden bu yana İsrail’in Gazze’ye uyguladığı soykırıma dikkat çekmek ve bu soykırımın bitirilmesi amacıyla ANFİDAP tarafından ‘Soykırıma İsyan Filistin’e Destek Yürüyüşü’ düzenlendi. Kurtuluş'ta başlayıp Anadolu Meydanı'nda devam eden programa, siyasi parti temsilcileri, akademisyenler, gazeteciler, hukukçular, sağlık çalışanları, engelli vatandaşlar, çocuklu ve bebekli anneler ile çeşitli meslek grupları katıldı.

Filistin halkının yaşadığı insanlık dramına dikkat çekmek için yürüyüşe katılanlar pankartlar taşıdı. Yürüyüş boyunca yapılan konuşmalarda ise uluslararası kamuoyuna çağrıda bulunularak, Gazze’deki duruma karşı dayanışma mesajları verildi.

“DÜNYAYI YÖNETENLER BU ZULMÜ GÖRMEZDEN GELİYOR”

Siyonizme karşı olduklarını ve Gazze’nin yalnız olmadığını vurgulamak için toplanan kalabalık, dünyayı yönetenlerin bu zulmü görmezden gelmelerine tepki gösterdi.

“GAZZE YALNIZ DEĞİL”

Gazze'ye destek vermek amacıyla toplanan kalabalık, Siyonizme karşı olduklarını ve Gazze'nin yalnız olmadığını vurguladı. Ayrıca dünyayı yönetenlerin bu zulmü görmezden gelmelerine de tepki gösterdi.

Kurtuluş Meydanı’nda başlayan “Soykırıma İsyan Filistin’e Destek Yürüyüşü” Anadolu Meydanı’nda son buldu.

Memur-Sen Ankara İl Temsilcisi Nevzat Öylek: “İsrail’in yaptığı soykırım için Dünya kamuoyuna net bir mesaj verilmeli”

Filistin’e destek vermek için burada olduklarını bildiren Memur-Sen Ankara İl Temsilcisi Nevzat Öylek, “Yaşanan vahşete karşı isyanı ifade etmek için burada bir araya geldik. Yaşanan acımasız soykırımı göstermek üzere ben de varım demek için buradayız. İsrail, hiçbir değeri ve sınırı olmayan bir kötülüktür. İsrail tam bir yıldır cami, hastane, okul ve aşevlerini bombalıyor. Bebek, çocuk, kadın, yaşlı ve gazetecileri katlediyor. İsrail yüzünden 42 bin kişi hayatını kaybetti. Geçtiğimiz günlerde Lübnan’daki insanları öldüren İsrail, bu olayı Türkiye’ye de sıçratacağını öngörüyoruz.” dedi.

“İSRAİL’E DESTEK VERENLER BU SUÇA ORTAKTIR”

Uluslararası örgütlerin İsrail’i koruduğunu ve silah ile para yardımında bulunduğuna dikkat çeken Öylek, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “İsrail’e destek verenler de bu suça ortak oldu. Amerika Birleşik Devleti ve işbirlikçileri, Dünya’da 60’a yakın ülkede çatışmalara sebep oldu. Bu durumu halen birçok bölgede de devam ettiriyor."

Dünya halkına seslenen Öylek, mazlum insanları öldürenlere destek vermemeleri çağrısında bulunarak, “İşgalci devletlere lojistik ve para desteğinde bulunanlar bu zulme karşı dursun. Ülkenin yöneticileri ise ambargoyu kaldırmak üzerine İsrail’le ilişkilerini kesip somut ve caydırıcı tedbirler alıp hayata geçirin.” dedi.

“DÜNYA KAMUOYUNA NET BİR MESAJ VERİLMELİ”

Yapılan eylemlere rağmen İsrail’in yaptığı soykırımı durduramadıklarını belirten Nevzat Öylek, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Filistin’e yapılan yardımlara rağmen İsrail durmadı. Ayrıca İsrail bir terör örgütüdür. Bu konuda TBMM'de görüşülmeyi bekleyen konular var. Dünya kamuoyuna net bir mesaj verilmeli. Adalet Bakanlığı ise katillerin yargılanmasını sağlamalıdır. Bakü ve Ceyhan hattındaki enerji hatları kesilmelidir.”

“İSRAİL’E DESTEK VEREN FİRMALAR FİNANSE DEĞİL, BOYKOT EDİLMELİ”

İsrail’e destek veren firmaların finanse değil boykot edilmesi gerektiğini hatırlatan Öylek, “İsrail’i boykot edelim. Bağımsız Filistin ve özgür Kudüs’ü göreceğimi günleri yakın olarak görüyoruz. Ankara halkı katılımlarınız için teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri