Ankara Büyükşehir Belediyesi geri adım attı, kaldırımı rahatlattı

"Ankara Büyükşehir Belediyesi kaldırım 'işgal' etti, vatandaş ise tepki gösteriyor!" haberimizde Ankara Bilkent Şehir Hastanesine giden otobüslerin kalktığı Türkan Saylan Bulvarı üzerindeki kaldırımın tam ortasına ABB tarafında büfe inşa edildiğini ve bu duruma karşı vatandaşın tepkisini dile getirmiştik. Haberimiz sonrası ABB geri attı, kaldırıma yaptığı büfeyi geri çekerek vatandaşı rahatlattı.

ÖZEL HABER: MURAT BÖLÜK

Ankara Bilkent Şehir Hastanesine giden otobüslerin kalktığı Türkan Saylan Bulvarı üzerindeki kaldırımın tam ortasına ABB tarafından bir büfe inşa edilmişti. Yayaların geçiş güzergahının ortasına konumlandırılan büfe, vatandaşın ve engelli bireylerin yolunu kapatmış; insanları akıcı trafik tehlikesiyle baş başa bırakmıştı.

anadolugazete.com.tr, konuyu "Ankara Büyükşehir Belediyesi kaldırım 'işgal' etti, vatandaş ise tepki gösteriyor!" haberiyle gündeme getirdi. Haberimizin ardından ABB harekete geçerek kaldırım 'işgaline' son verdi.

Her gün binlerce hasta, hasta yakını ve çalışanın uğrak noktası olan Türkan Saylan Bulvarı üzerindeki kaldırımın tam ortasına ABB tarafından bir büfe konumlandırılmıştı. Söz konusu büfe, yaya geçişini engelleyecek şekilde yapılmış, vatandaşı akıcı trafikle karşı karşıya getirmişti. 12 Eylül 2024 günü söz konusu büfeyi ve vatandaşların taleplerini gündeme getirdiğimiz haberin ardından ABB yetkilileri hızlı bir şekilde harekete geçerek büfenin konumunu geri çekmek suretiyle vatandaşın geçiş yolunu açtı.

KALDIRIM İŞGALİ BİTTİ

Kaldırımın ortasına inşa edilen söz konusu büfe, ABB tarafından yeniden konumlandırıldı, yayalara ait olması gereken kaldırım işgali büyük ölçüde giderilmiş oldu. ABB'nin bir yanlıştan dönmesiyle vatandaşlar trafik tehlikesiyle karşı karşıya kalmadan rahat rahat kaldırımda yürüyebiliyor. Vatandaşlar da bir yanlıştan geri dönen ABB'ye ve konuyu gündeme getiren anadolugazete.com.tr'ye teşekkür etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri