Ankara 19 Mayıs Stadyumunda 70 yıl önce ilk gece maçı oynanmıştı: Yeni Ankara 19 Mayıs Stadyumu ne durumda?

Ankara'da yıkılan ve yeniden inşası devam eden 19 Mayıs Stadyumu, Türkiye futbol tarihinde önemli anılara ve ilklere ev sahipliği yapmış bir mekan olarak hafızalarda yer ediniyor. Bu anılardan biri de tam 70 yıl önce bugün, 8 Temmuz 1954 tarihinde gerçekleştirilen Türkiye'nin ilk gece maçına ev sahipliği yapmasıydı.

İtalyan Mimar Paolo Vietti-Violi tarafından projelendirilen ve ışıldaklarla aydınlatılan stadyum, Türkiye futbol tarihinde bir ilki daha başardı.

O gün, Gençlerbirliği ile Ankara Demirspor arasında oynanan gece maçı, 2-2 eşitlikle sona erdi. Bu tarihi karşılaşma, ülkemizde futbol maçlarının gece yapılabileceğini gösteren ilk örnek olarak kayıtlara geçmiş ve gol düellosuna sahne olmuştu.

45 BİN KİŞİLİK YENİ ANKARA 19 MAYIS STADYUMU 2025-2026 SEZONUNA YETİŞECEK Mİ?

4 Ağustos 2018 tarihinde çürük raporunun açıklanmasının ardından yıkılan stadyumun olduğu alan, Ankara'nın zengin tarihi ve kültürel hafızasını barındırıyor. Yeni 19 Mayıs Stadyumu'nun yapımına devam ediliyor ve 45 bin kişilik kapasiteye sahip olacak bu modern stadyumun 2025-2026 sezonuna hazır hale gelmesi planlanıyor.

Bugün, 1954'teki o tarihi gece maçının yıl dönümünde, Ankara’nın merkezi Ulus’ta bir inşaat görüntüsü sürse de Yeni 19 Mayıs Stadyumunun maçlara hazır hale gelmesi için Ankaralı sporseverler heyecanla bekliyor.

Yeni Ankara 19 Mayıs Stadyumu 2027 yılında hazır olursa Konferans Ligi finaline ev sahipliği yapacak. Stadyumdaki inşaatın yaklaşık 4 ay önceki görüntüsü şöyleydi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri