Ankara Adli Tıp Grup Başkanlığı Binasının temeli yarın atılıyor

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara'da yeni bir adli tıp binasının temelinin yarın atılacağını duyurdu. Bakan Tunç, "Adli Tıp Kurumuyla ilgili fiziki kapasiteyi daha da artıracak projelerimizi hayata geçireceğiz." dedi.

Yarın gerçekleştirilecek törenle temeli atılacak olan Ankara Adli Tıp Grup Başkanlığı binası, Adli Tıp Şube Müdürlüğü, Morg İhtisas Daire Başkanlığı, Kimya İhtisas Daire Başkanlığı, Biyoloji İhtisas Daire Başkanlığı, Trafik İhtisas Daire Başkanlığı ve Fizik İhtisas Daire Başkanlığı olmak üzere toplam altı birimden oluşacak. İnşaat alanı 43 bin 695 metrekare olarak planlanan bina, dört katlı olacak ve 147'si kapalı olmak üzere toplam 379 araçlık otopark kapasitesine sahip olacak.

"ADLİ TIP TARAFSIZDIR"

Bakan Tunç, adli tıbbın yargının gerçeği bulma çabasında kritik bir rol oynadığını vurguladı. Adli Tıp Kurumu'nun, maddi gerçeği ortaya çıkararak adaletin sağlanmasına katkıda bulunduğunu ifade eden Tunç, "Adli tıp herkesin adalet terazisinde eşit bir şekilde yer almasını sağlar. Çünkü adli tıp tarafsızdır; amacı sadece gerçeği bulmak ve adaletin dengede kalmasını sağlamaktır." şeklinde konuştu.

Tunç, adli tıbbın sunduğu kanıtların, karanlıkta kalan olayların aydınlatılmasına ve suçluların adalet önünde hesap vermesine yardımcı olduğunu belirtti. Ayrıca, adli tıp analizlerinin sadece ceza hukuku alanında değil, özel hukuk uyuşmazlıklarında da büyük öneme sahip olduğunu vurguladı. 200 yıla yaklaşan tarihiyle Adli Tıp Kurumu, her geçen gün kapasitesini artırarak delillerin kesinleşmesinde adalet teşkilatının ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri