Ankara, 'Aktarmalı Başkent' sorununu çözmeli

Başkent Ankara'nın en büyük eksikliği 'aktarmalı uçuş' olurken Anadolu Ankara Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) Başkanı Birol Akman, konu hakkında yaptığı açıklamada, "Direkt uçuşların sağlanması, turizmin geliştirilmesi için kritik bir faktör. Bu nedenle, Ankara’ya daha fazla direkt uçuşun sağlanması için ilgili havayolu şirketleri ve yetkililerle iş birliği yapılmalıdır." dedi.

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Başkent Ankara'nın en önemli eksikliğinin 'aktarmalı uçuş' olduğunu, turizm potansiyelinin ise bu noktada geri planda kaldığını birçok kez dile getirmiştik. Konu hakkında açıklama yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise bu sorunun çözülmesi için çalışmalar yürüteceklerini ifade ederek, konunun kent için önem arz ettiğini vurgulamıştı.

Kentin turizm değerleri ise Valilik, Ankara Ticaret Odası, Ankara Kent Konseyi ve ilgili STK'larla ön plana çıkarılmaya çalışıyor. Yine, UNESCO'ya kültürel değerlerini kazandıran kent, Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen 'Ankara Kültür Yolu Festivali' ile de bir nebze hareketleniyor... Arka planda birçok çalışma sürdürülse bile yurt dışına direkt uçuşların olmaması 'Başkent' değerini bir adım geriye götürmeye, potansiyel turistlerin de çevre illere dağılmasına neden oluyor.

"RAKAMLARIN HIZLA İKİ KATINA ÇIKACAĞINA İNANIYORUZ"

Konu hakkında anadolugazete.com.tr'ye açıklamalarda bulunan Anadolu Ankara Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) Başkanı Birol Akman, bu sorunun yaklaşık 15 yıldır devam ettiğini ve çözüm için büyük çaba harcadıklarını vurgulayarak, "Bu konuyu ilk dile getirenlerden biriydim. Ankara turizmini olumsuz etkileyen en önemli faktörlerden birisidir bu konu. Direkt hatların olmaması, özellikle sağlık turizmi için Ankara’ya gelmek isteyen yabancı turistlerin başka şehirlerde inip, buraya en az 400-500 km’lik uzun mesafeler kat etmelerini gerektiriyor. Bu durum turistlerin Ankara'yı tercih etmemesine neden oluyor. Ankara yerine direkt uçuşların olduğu yerde tedavi görmeyi seçiyorlar." dedi.

Akman, "Geçen yıl Ankara’ya gelen turist sayısı 1 milyondu, bu yıl ise 1,5 ila 2 milyon turist bekliyoruz. Direkt uçuşların sağlanması durumunda bu rakamların hızla iki katına çıkacağına inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

"ANKARA'NIN ZENGİNLİKLERİ GLOBAL ÖLÇEKTE TANITILMALI"

Akman, Ankara'nın turizm potansiyelini tam anlamıyla değerlendirmek için çok yönlü ve stratejik bir yaklaşım benimsenmesi gerektiğini belirtti. Tanıtımın en önemli unsur olduğunu vurgulayan Akman, "Ankara'nın zenginlikleri global ölçekte tanıtılmalı. Uluslararası etkinlikler ve festivaller, şehrin global tanınırlığını artıracak önemli adımlardır." dedi.

"İLGİLİ HAVAYOLU ŞİRKETLERİ VE YETKİLİLERLE İŞ BİRLİĞİ YAPILMALIDIR"

Direkt uçuşların sağlanmasının turizmin geliştirilmesi için kritik bir faktör olduğunu vurgulayan Akman, "Bu nedenle, Ankara’ya daha fazla direkt uçuşun sağlanması için ilgili havayolu şirketleri ve yetkililerle iş birliği yapılmalıdır. Ayrıca şehrin turizme hazırlanması, konaklama tesisleri, ulaşım altyapısı ve turistik mekanların düzenlenmesi ile mümkün olacaktır. Turistlerin konforlu ve keyifli bir deneyim yaşamaları için gerekli tüm altyapı çalışmaları eksiksiz tamamlanmalıdır." diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri