Ankara Altındağ’da korkutan yangın | Çok sayıda dükkân hasar gördü

Başkent Ankara’nın Altındağ ilçesinde bir kulübede çıkan yangın çevre dükkanlara da sıçradı. Çıkan yangın paniğe sebep oldu.

Ankara'da, bir evsiz vatandaşın barındığı kulübede soba devrildi. Ardından yangın başladı ve ardı ardına patlayan tüpler sebebiyle büyüyen alevler çevredeki dükkanlara sıçradı.

Olay, Altındağ ilçesinin Önder Mahallesi Arzu Sokak'ta yaşandı. Evsiz bir kişinin kaldığı kulübede soba yere devrildi ve yangın başladı. Yangının etkisiyle alevler altında kalan mutfak tüpleri patladı ve alevler yakındaki iki dükkana yayıldı. Vatandaşlar korku dolu anlar yaşayarak dükkanlarından dışarı çıktılar. İtfaiye ekipleri olay yerine çok sayıda ekip gönderildi. Yangının elektrik direklerine sıçraması sonucu bölgedeki elektrik kesildi. İtfaiye yangını kontrol altına alırken, soğutma çalışmaları devam ediyor.

Esnaf Hidayet Ekici, durumu şöyle anlattı: "Burası, bir vatandaşın kendi kulübesi ve yaşam alanıydı. Gündüzleri soba yanardı. Komşulardan 'yangın var' diye telefon geldi. Hemen itfaiyeye haber verdim. Sağdaki ve soldaki esnaf arkadaşların dükkanları zarar gördü."

Görgü tanığı İbrahim Başkaya ise, "Ben tezgahımda tatlı yapıyordum, birden dumanlar yükselmeye başladı. Tezgahı kapattım ve dışarı çıktım. Büyük bir yangın vardı," diye belirtti.

Kulübede kalan vatandaşın yaşanan yangın olayından sonra kaçtığı öğrenildi. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri