Engellilere “engelsiz” hizmet için geri sayım başladı. Altındağ Belediyesi ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı işbirliğiyle hayata geçirilen “Engelsiz Yaşam Merkezi”nin inşaatının tamamlanmasına çok bir süre kaldı.
Temelleri yaklaşık 6 ay önce, Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı’nın ev sahipliğinde, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ve çok sayıda davetlinin katılımı ile atılan Engelsiz Yaşam Merkezi, Altındağ’a güneş gibi doğdu. Tamamlanmasına kısa bir süre kalan merkez, özel gereksinimli bireyler ve aileleri tarafından sabırsızlıkla bekleniyor.
“HAYAT ENGELLİ VATANDAŞLAR İÇİN DAHA KOLAY OLACAK”
Merkezin kapılarını açmasının ardından, hayatın engelli bireyler için çok daha kolaylaşacağını söyleyen Başkan Asım Balcı, “İçerisinde oyun, uyku ve etkinlik odası, duygusal rahatlama bahçesi, fizyoterapi odası, kütüphane, sesli okuma odası, atölyeler, spor salonu, yemek salonu gibi daha birçok etkinlik alanını barındıran merkezimiz, engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına cevap verecek modern bir donanıma sahip olacak.
Bugün temelini attığımız bu proje tamamlandığında, Altındağ'da yaşayan engelli vatandaşlarımız ve onların aileleri için hayat inşallah daha da kolaylaşacak.” dedi.
“HEDEFİMİZ ENGELSİZ BİR ALTINDAĞ…”
Altındağ’da göreve başladıkları ilk günden itibaren mesainin önemli bir bölümünü engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için kullandıklarının altını çizen Başkan Balcı “Göreve gelir gelmez ilk yaptığımız proje, engelli çocuklarımız için Engelsiz Park yapmak oldu.
Bunların yanında; akülü araç şarj istasyon merkezleri, kurduğumuz Engelsiz Destek Merkezimiz, ücretsiz E-KPSS kurslarımız ve Engelsiz Spor Merkezimiz gibi yatırımlarla her zaman engelli kardeşlerimizin yanında olduk. Bizim hedefimiz bütün bunlarla engelsiz bir Altındağ inşa etmek…” ifadelerini kullandı.
5 BİN METREKARELİK DEV TESİS
Karapürçek Mahallesi’nde yaklaşık 5 bin metrekare alan üzerine kurulacak olan Engelsiz Yaşam Merkezi’nde engelli vatandaşlar için tüm detaylar düşünüldü.
Dev tesisin içerisinde; gündüz bakımevi, oyun, uyku ve etkinlik odası, engelsiz bireysel – grup alanı, duyusal rahatlama bahçesi, fizyoterapi odası, panik odası, sağlık odası, kütüphane – sesli okuma atölyesi, 4 adet bireysel sınıf, özel öğrenme güçlüğü eğitim odası, yaygın gelişim bozukluğu eğitim odası, zihinsel engelli grup eğitim odası, görüşme odası ve çok amaçlı salon, iki adet atölye, iki adet grup eğitim odası, uygulama evi, sosyal servis, ortak dinlenme, kafeterya, spor salonu ve yemek salonu yer alacak.
Proje tamamlandığında, engelli bireylerin ihtiyaç duyabileceği tüm gereksinimler rahatlıkla karşılanabilecek.