'Ankara Ankara' kitabının yazarı Bilal Şimşir vefat etti

Türk Tarih Kurumu'nun Şeref Üyesi ve 'Ankara Ankara' kitabının yazarı Bilal Şimşir hayatını kaybetti.

'Ankara Ankara' kitabıyla Ankara'ya değer katan eski diplomat Bilal Şimşir, hayata gözlerini yumdu.

Türk Tarih Kurumu'nun şeref üyesi Bilal Şimşir, 90 yaşında hayatını kaybetti. 1933 doğumlu Şimşir, bugün hayata veda etti.

Türk Tarih Kurumu sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı:

''Vefat haberini üzüntüyle aldığımız şeref üyemiz Bilal Şimşir, deneyimleriyle genç diplomatlara yol gösteren kıymetli bir büyükelçi, üretken bir yazar ve arşivimizin değerli bir bağışçısıydı. Şeref üyemiz Bilal Şimşir’e Allah’tan rahmet; ailesine ve camiamıza baş sağlığı dileriz.''

BİR BİLAL ŞİMŞİR GEÇTİ...

Türkiye'nin diplomasi dünyasında uzun yıllar hizmet vermiş, yakın tarih üzerine derinlemesine çalışmalarıyla tanınan Şimşir'in hayatı ve katkıları oldukça etkileyici. 1933 yılında doğan Şimşir, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olduktan sonra diplomasi alanında önemli bir kariyer izledi.

Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde aldığı eğitimin ardından Türk Dışişleri Bakanlığı'nda görev yapmaya başladı ve Tiran Büyükelçiliği ile Pekin Büyükelçiliği gibi önemli görevleri üstlendi. 38 yıl boyunca Türk diplomasi geleneğine katkı sağlayarak emekli oldu.

Ancak Şimşir'in etkisi sadece diplomatik kariyeriyle sınırlı kalmadı. Yakın tarih üzerine yoğunlaşarak gerçekleştirdiği araştırmalar, 52 ciltlik bir araştırma kitabı koleksiyonunu oluşturdu. Bu kitaplar, geniş bir perspektiften ele aldığı konularla Türkiye'nin ve dünya tarihindeki önemli olayları detaylı bir şekilde ele alıyor.

Şimşir'in çalışmaları, Türkiye'nin dış politika tarihini aydınlatmanın yanı sıra, uluslararası ilişkiler ve tarih alanında önemli bir kaynak olarak kabul ediliyor. Yakın tarih üzerine odaklanarak derinlemesine incelediği konular, gelecek kuşaklar için önemli bir referans niteliği taşıyor. Diplomasi dünyasına yaptığı katkılar ve araştırmalarıyla Şimşir, Türkiye'nin tarihi ve uluslararası ilişkileri hakkında önemli bir iz bıraktı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri