Ankara Askeri Ataşe eşi Suave: Bu yıl önceliğimiz depremzedeler

Ankara HiltonSA'da düzenlenen 2023 Ankara Askeri Ataşesi Eşleri Yıllık Uluslararası Kış El Sanatları Fuarı, bu yıl da hayırseverlik amaçlı olarak düzenlendi.

ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN

FOTOĞRAF: SAMET EKER

Katıldığı fuarda anadolugazete.com.tr muhabiri Sümer Taşkıran’a açıklamalarda bulunan Kanada Büyükelçiliği Askeri Ataşe eşi Mary Anne Sauve, "Kanada'da öğretmenim. Ankara Askeri Ateşeler Birliği (AMACS-Ankara Military Attache Corps) üyeleri olarak gönüllü hizmet ediyorum. Burada yardım projeleri için bağış topluyoruz. En büyük bağış toplama etkinliğimiz el sanatları fuarıdır. 2022 yılında 150 bin liraya yakın bağış toplayarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık." dedi.

"BU YIL DEPREMZEDELER İÇİN ÇALIŞMALARIMIZI YÜRÜTÜYORUZ"

Suave, 6 Şubat depremleri nedeniyle üzüntülerini belirterek “Bu yıl maalesef Türkiye’de büyük bir deprem yaşadı. Biz de en az sizin kadar üzüldük. Aynı acıyı paylaştık. Bu nedenle 2023 yılının büyük bir bölümünde deprem projesine odaklandık. Deprem bölgesindeki çocuklar için okul malzemeleri satın aldık. Deprem merkezinin yakınındaki yetimhanelerden birine elektrik sağlamak için bir projeyi finanse ettik. Yine hiç vakit kaybetmeden deprem bölgesindeki kadınlar ve buraya gelen hayatta kalanlar için kadın hijyen ürünleri satın aldık ve ayrıca 30 bin bağışta bulunduk. Aynı zamanda mültecilere de yardım sağladık.” şeklinde konuştu.

Suave, sözlerini şöyle sürdürdü: “Güzel Şeyler Derneği ile birlikte çocuklar için Hacettepe Hastanesindeki oyun odalarından birinin yenilenmesi için 50 bin lira bağışta bulunduk. Bugün bu etkinlikte hep beraberiz. Kendimizi toplumun bir parçası olarak görüyoruz ve biz de bir şeyler katmak, destek olmak istiyoruz. Bizim Kanada standında ülkemizi temsil eden sembollerimizden oluşan motiflerle ve mini süslemelerimiz var. Gömlekler kalemler, küpeler, futbol topu vb. ürünlerimiz var.”

"TÜRKİYE, HARİKA BİR ÜLKE"

Türkiye'nin tarih kokan güzel bir ülke olduğunu ve burada yaşamaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Suave, “Türkiye çok güzel bir ülke. Burada bulunduğumuz süre boyunca her yere seyahat etmeye çalıştık. Kendi ülkemizin dışında farklı kültürleri deneyimlemek, yeni insanlarla tanışmak hedeflerimizden biriydi ve biz Türkiye’yi seçtik. Gerçekten harika bir ülke.” şeklinde konuştu.

DAYANIŞMA ÖRNEĞİ

Suave, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: "Her etkinliğimizde bizi yalnız bırakmayarak buraya gelen, desteklerini esirgemeyen ve bize ev sahipliği yapan Ankara halkına çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca HiltonSa Otel’i Genel Müdür Cemal Hoşgül ve tüm ekibine sizler aracılığıyla teşekkür etmek istiyorum. Her zaman olduğu gibi bu yıl da bizlere hiç bir ücret talep etmeden karşılıksız olarak kapılarını açtılar. Bu kermesi yapmamız için bize olanak sundular. Bu çok güzel bir dayanışma örneği.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri