Ankara Batı Sitesi Mahallesi Muhtarı Selma Kaman, projelerini tek tek sıraladı

Ankara Yenimahalle'ye bağlı Batı Sitesi Mahallesi’nin ilk kadın muhtarı Selma Kaman, mahallenin ulaşım, internet, asfalt ve sosyal projeleriyle ilgili sorunlarını ve çözüm önerilerini paylaştı.

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Yeni Batı Sitesi Mahalle Muhtarı Selma Kaman, anadolugazete.com.tr'ye verdiği röportajın ikinci kısmında mahalledeki sorunları ve gelecekteki planlarını anlattı. Kaman, ulaşım sıkıntılarından internet çekim problemlerine, asfalt sorunlarından sosyal projelere kadar pek çok konuyu gündeme getirdi.

ULAŞIM SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİ SIRALADI

Muhtar Selma Kaman, Yeni Batı Sitesi Mahallesi'nin ulaşım sorunlarının başında, toplu taşıma güzergâhlarının yetersiz olduğunu belirterek buraların güncellenmesi gerektiğini belirtti. Kaman, "Keçiören, Ulus ve Sıhhiye dolmuşlarımız var. Ring otobüslerimiz de var ancak güzergâhlar güncellenmeli çünkü mahallemizin bir bölümü yeni kurulmuş sitelerden oluşuyor ve nüfus artışı yaşandı. 297 numaralı özel halk otobüsü Cengiz Aytmatov Caddesi'nden geçiyor fakat bizim mahalle sol tarafta kaldığı için vatandaşlar caddeye yürümek zorunda kalıyor ya da ring hattını kullanmak zorunda kalıyorlar." dedi.

İNTERNET VE TELEFON ÇEKİM PROBLEMLERİ

Mahalledeki en büyük sorunlardan biri olarak internet ve telefon çekim problemlerini vurgulayan Kaman, "Bazı sitelerde telefon çekmiyor. Telekom müdürü ile görüştüğümüzde bunun çözümünün kolay olmayacağını söyledi ama hâlâ bu sorunun çözülmesi için uğraşıyorum." dedi.

ALTYAPI VE ASFALT SORUNLARI

Kaman, mahalledeki asfalt sorununa da dikkat çekerek, "Mahallemizin bir kısmı eski yerleşim eski binalar, bir kısmı ise yeni yerleşim yeni binalar. Yeni yerleşim bölgelerinde asfalt sorunumuz var. Zaman içinde bu sorunların çözüleceğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

SOSYAL VE KÜLTÜREL PROJELER

Mahallede sosyal ve kültürel projelere de önem verdiklerini belirten Kaman, "Mahallemizde iki tane Emekliler Lokali var. Biri Emekli Etkinlik Lokali bir diğeri de Emekli Meclisi. Ancak bir kreş ve Kadınlar Lokali’ne ihtiyacımız var. Batıkent'teki mahallelerin bazılarında hâlâ arazi sorunu var, bu yüzden arazi konusunda çalışmalarım devam ediyor." dedi.

Salı günleri kurulan köylü pazarının büyük ilgi gördüğünü belirten Kaman, "Köylülerimiz bahçelerinde ve tarlalarında ürettikleri ürünleri getiriyor. Komşularımız gönül rahatlığıyla alışveriş yapıyor. Bu proje, geçen seneden beri Yenimahalle Belediyesinin desteğiyle devam ediyor." diye konuştu.

MAHALLE KOMİSYONLARI VE SOSYAL YARDIM PROJELERİ

Muhtar Kaman, adaylık sürecinde vaat ettiği Engelli, Kadın ve Kültür-Gezi Komisyonlarını kurma çalışmalarına devam ettiğini belirtti. Kaman, "Şu an 8 aza arkadaşım var. Hepsi bir komisyondan sorumlu olacak. Zaman içinde mahalleyle tanıştıkça bize destek olmak isteyen komşularımızı da dâhil ederek komisyonlarımızı genişletmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Mahallede atık kâğıt toplama projesiyle SMA hastası Linda bebek için yardım topladıklarını belirten Selma Kaman, "Okullar kapandıktan sonra evlerde kullanılmayan atık kâğıtlar birikti. Biz onları muhtarlığımızda toplayarak Linda bebeğimiz için yararına satıyoruz ve şeffaf bir şekilde dekontları yayınlıyoruz. Mahalleli ile birlikte destek olmaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri