Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok canlı yayında müjdeyi verdi: "5 yılda 80 kilometre metro"

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, CNN TÜRK'te Tarafsız Bölge programında soruları cevapladı. Altınok, ABB Başkanı Mansur Yavaş'ı eleştirirken vaatlerini sıraladı.

Turgut Altınok, sokaktaki ilginin yoğun olduğunu belirterek, Hacı Bayram Cami’den Ulus'a 5-10 dakikalık mesafeyi yoğun ilgi sebebiyle 3 saatte yürüdüğünü söyledi.

Turgut Altınok ayrıca rakibi Mansur Yavaş'ın 58 kilometre metro yapma vaadini yerine getirmediğini savunarak, seçilmeleri halinde 5 yıl içinde 80 kilometrelik bir metro ağını hayata geçireceklerini dile getirdi. Bu metroların bir kısmının hükümet tarafından, bir kısmının ise Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edileceğini aktardı.

Ankara'daki ulaşım sorununun en önemli konulardan biri olduğunu vurgulayan Altınok, bu sorunu kısa sürede çözeceklerini söyledi. Ayrıca, Havaalanı metrosunun 2024 yatırımları arasına alındığı müjdesini verdi. Ankara'daki trafik sorununun önlenmemesi durumunda İstanbul'daki trafiğin bile daha kötü bir hale gelebileceğini belirtti.

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok kentsel dönüşümün de önemine vurgu yaptı ve deprem konusunda işin şansa bırakılmaması gerektiğini aktardı. Altonok ayrıca üniversite öğrencilerine ulaşımın ücretsiz olacağını ve 20 bin öğrencye karşılıksız burs vereceklerini söyledi.

"ANKAPARK'I YENİDEN AÇACAĞIZ"

Turgut Altınok, Ankara'nın tarım için önemli bir şehir olduğunu söyledi ve Ankara'yı yeniden tarım şehri haline getireceğini aktardı. Turgut Altınok, Ankara'nın uzun yıllardır gündeminde yer alan Ankapark ile ilgili de konuştu ve Ankapark'ı yeniden açacaklarını söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri