Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ABB önünde coşkulu kalabalığa seslendi: "Bu seçimin kaybedeni Turgut Altınok"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, açıklanan seçim sonuçlarının ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde Ankaralılarda buluştu.

HABER/FOTOĞRAF: GÜNSU ÖZMEN

Miting alanına dönen meydanda coşku büyükken Mansur Yavaş, seçimin esas kazananları sizlersiniz derken kadınlar ve gençler başta olmak üzere bütün Ankara’ya teşekkür etti.

“Bu sonucu zafer olarak görmüyoruz, bu seçimde rakipler bizim düşmanımız değil” diye konuşan Mansur Yavaş, Bütün Ankara’ya hizmet edeceklerini belirtti.

Ankara'da sosyal belediyecilik kazanmıştır diyen Mansur Yavaş, rakiplere oy veren vatandaşların seçimi kaybetmediğini belirterek "Bu seçimin kaybedeni münferi olarak seçimi kaybeden Turgut Altınoktur!'' diye konuştu.

Az laf çok iş şiarıyla hizmet ettiğini ve rekor oy aldığını belirten Mansur Yavaş, "Bu tarihi fark bizleri asla şımartmayacak" diye konuştu.

Diğer adaylara oy veren seçmenlere karşı saygılı olacaklarını söyleyen Mansur Yavaş, meydandaki kalabalığa da bu konuda hassas olmaları konusunda uyarıda bulundu.

"ROZETİMİZİ ÇIKARACAĞIZ"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, seçim sonuçlarını başarı olarak değerlendirmeyerek "rozetimizi çıkaracağız" dedi ve 6 milyon Ankaralıya hizmet etmeye devam edeceklerini belirtti. Yavaş, geçen seçimlerden ders almayan Turgut Altınok'u seçimin tek kaybedeni olarak gösterdi. Ankara'da betonun kaybettiğini, yeşilin kazandığını ve imar baronlarının yerine halkın ısınması, beslenmesi ve sağlığına yatırım yapılmasının kazandığını ifade etti.

Yavaş, belediyecilik anlayışlarının sadece Ankara'ya odaklı olduğunu ve aldıkları paranın hesabını kuruşu kuruşuna vereceklerini belirtti. Ankara'nın altyapısına, turizmine, kültürüne ve halkına yatırım yapmaya devam edeceklerini söyledi. Halkın verdiği görevi yerine getirerek az laf, çok iş yaparak rekor oyla seçildiklerini vurguladı ve "çalmadan çalışıyoruz" söylemini benimseyerek hizmetlerine devam edeceklerini dile getirdi.

Yavaş, medya mecralarına boyun eğmeyeceklerini ve Ankara'yı dünya başkentleriyle yarışır bir konuma getireceklerini ifade etti. Birçok ilçede önde olduklarını söyleyen Yavaş, ilçelerde artan oy oranlarıyla belediye meclis üyelerinin engellemeleriyle karşılaşyacakları için Başkentlilere teşekkür etti. Kutlamaları Atatürk Orman Çiftliği'nde gerçekleştireceklerini ve tüm vatandaşları bayram sonrası kutlamaya davet etti.

Mansur Yavaş'ın konuşmasının ardından Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner ve Milletvekilleri de kalabalığa selamladı ve Ankaralıları CHP Genel Merkezi'ne Özgür Özel'in konuşmasına davet etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri