Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, NASA'dan istifa eden Umut Yıldız'a iş birliği çağrısında bulundu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, NASA'da uzun yıllar görev yapan ve kurumdan ayrılıp ülkeye geri döneceğini açıklayan Umut Yıldız'ın sosyal medya paylaşımına yanıt verdi. Yavaş, Yıldız'ı uzayla ilgili yapacakları proje için iş birliği yapmaya çağırdı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın sosyal medya üzerinden yaptığı bir paylaşım gündem oldu. Yavaş, NASA çalışanı Umut Yıldız'ın istifa paylaşımına yönelik yaptığı açıklamayla merak uyandırdı.

YAVAŞ'TAN HEYECANLANDIRAN ÇAĞRI

Uzun yıllardır uzaya olan ilgisi sayesinde NASA'da görev yapan Umut Yıldız, X hesabı üzerinden NASA'dan istifa ettiğini duyurdu. Deneyimlerine artık Türkiye'de devam etmek istediğini belirten Umut Yıldız, 21 yıl sonra Türkiye'ye döneceğini açıkladı. Ülkede uzay ve bilim konularında yapacak çok fazla iş olduğunu ifade eden Yıldız, yepyeni başlangıçlara adım attığını dile getirdi.

Yıldız'ın bu paylaşımına Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan yanıt gecikmedi. Yavaş, paylaşıma cevaben yaptığı paylaşımda Yıldız'ın ülkeye umut olmuş on binlerce gençten biri olduğunu ve geleceğe heyecanla baktıklarını ifade etti. Yavaş, ileride uzay ile ilgili gerçekleştirmeyi planladıkları ve uzay deneyimi yaşatacak projeler için Yıldız'ı iş birliğine davet etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri