Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan dijital güvenlik açıklaması: "İnternet ve Çocuk Güvenliği" semineri başlıyor

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, dijital medyada yaşanan çocuk istismarı iddialarına ilişkin sosyal medya üzerinden önemli bir açıklama yaptı.

Son günlerde özellikle Discord gibi platformlarda artan şantaj ve pedofili olaylarının ciddiyetine dikkat çeken Yavaş, "Çocuklarımızı dijital dünyada güvende tutmak hepimizin görevi" ifadelerini kullandı.

Yavaş, bu tür vakaların sıkı denetimlerin gerekliliğini bir kez daha ortaya koyduğunu belirterek, yasakların kısa vadeli bir çözüm sunduğunu, ancak kalıcı önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı. "Dijital dünyada güvenliği sağlamak için uzun vadeli stratejiler geliştirmeliyiz." diyen Yavaş, ailelerin ve çocukların bilinçlendirilmesinin önemine değindi.

Bu kapsamda, belediye olarak Aile Yaşam Merkezleri, Çocuk Etkinlik Merkezleri ve Çocuk Kulüpleri’nde "İnternet ve Çocuk Güvenliği" seminerlerine başlayacaklarını duyurdu. Seminerlerin, çocukların dijital dünyada daha güvenli bir şekilde hareket edebilmesi için önemli bir adım olacağını ifade eden Yavaş, toplumsal duyarlılığın artırılması ve ailelerin bilinçlendirilmesinin kritik olduğunu söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri