Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı tarihi Ulus Hali'nin açılışını yaptı!

Kapsamlı yenileme çalışmalarının ardından daha modern, hijyenik ve konforlu bir hale dönüşen Tarihi Ulus Hali açılışına katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Belediyecilik yıkmak değil onarmaktır'' dedi.

ÖZEL HABER : ESRA SARI

Tarihi Ulus Hali hem esnaf için hem de Başkentliler için daha konforlu bir hale getirildi. Ulus Hali açılış törenini gerçekleştiren Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, hal esnafına 'hayırlı olsun' dedi.

Yavaş, ''Bütün gelişmiş ülkelerde tarihi kent merkezleri çok önemli. Ankara’da önemli tarihi kent merkezleri var. Ankara’da yeterli miktarda tarihi eser var. Projeler tamamlandığı zaman hem tarihimizi koruyacağız hem de esnafımızın daha fazla para kazanmasını sağlayacağız. Biz bunu Beypazarı’nda başardık . Ankara’da da başaracağız.” dedi.

Başkentlilerin sorunlarını çözmeye çalıştıklarını belirten Yavaş, ''Esnafımıza güveniyorum. Kazasız belasız para kazanmalarını diliyorum. Belediyecilik yıkmak değil, onarmaktır. Darda olanın yanında olmaktır. Darda kalan insanın zor gününde yanında olunca o halk sizi unutmaz. Gerçek belediyecilik budur.'' ifadelerini kullandı.

''ULUS’TAKİ OTOPARK SORUNU ÇÖZÜLECEK''

Eski ABB Tabiat ve Kültür Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, önemli kültürel mirası olan Ulus Hali’nin yenilendiğini söyleyerek, ''Ulus Çarşısı’nda 100. Yıl çarşısını yıktık. Esnaf çarşının yıkılmasını istedi. Biz de yıktık. O çarşının yerine nitelikli yeşil alan ve otopark yapıyoruz'' dedi. Ödemiş, Ulus’un en önemli sorununun otopark olduğunu, bu sorunun en kısa sürede çözüleceğini ifade etti.

Ödemiş, Ulus ve çevresinin yeninden restore edildiğini ve Ulus’u hak ettiği konuma getireceklerini kaydetti. Ödemiş, pandemi, ekonomik kiriz ve 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin ardından Ankara’yı yenilmeye çalıştıklarını belirterek,''70 yıl yapılamayan projeleri bitirdik.'' dedi.

Açılış törenine Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve Ulus esnafı katıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri