Ankara Büyükşehir Belediye başkanları ve meclis kararları, Başkent trafiği için birçok çözüm üretti fakat uygulanmadı

Ankara Büyükşehir Belediye başkanları, Ulus Meydanı ve Ankara’da artan trafiğe yönelik birçok proje sundu, halka seçim vaadi olarak açıkladı, belediye meclisinde onaylattı ama Ankara’nın artan trafiğine çözüm bulunamadı. Ankara bu seçimlerde de trafik ile gündemde yer almaya devam ediyor.

ÖZEL HABER: SAMET EKER

Ulus Meydanı, Ankara’nın merkezi ve değerli noktalarından biri olması sebebiyle günlük yerli ve yabancı birçok turiste ev sahipliği yapıyor. Birçok Ankaralının kullandığı bu bölgede artan araç trafiği, yaşamı olumsuz etkiliyor. Yerel yöneticilerin Ulus Meydanı ve Necmettin Erbakan Meydanı için sunduğu çözüm önerileri ise hayata geçirilmeli.

BİRÇOK PROJE HAZIRLANDI AMA SONUÇ DEĞİŞMEDİ

Ankara'nın tarihi ve sembolik mekânlarından biri olan Ulus Meydanı ile çevresindeki trafik sorunu, geçmişten günümüze çeşitli projelerle çözülmeye çalışıldı. Yetersiz alternatif yolların neden olduğu zorluklar, önceki dönemlerde hayata geçirilemeyen önemli projeleri geride bırakıyor. Ankara Büyükşehir Belediye başkanları zaman içinde Ulus Meydanı ve çevresinde projeler ilerletmek istedi. Birçok protokol imzalanırken, belediye meclisinden pek çok karar da çıktı; ancak bu projelerin birçoğu uygulanmadı.

Başkent'teki en büyük sorunlardan biri, bölgedeki artan araç trafiği ve Ankara genelinde yaşanan trafik sıkışıklığı olarak ön plana çıkıyor. Ankaralıların günlük yaşamını olumsuz etkileyen Başkent trafiği, yeni dönemde çözüm bekleyen konuların başında yer alıyor.

SORUNU ÇÖZEN ADIMLAR ATILMALI

Ulus Meydanı ve çevresindeki sorunlardan biri, araç trafiğinin fazlalığı olarak karşımıza çıkıyor. Geçmişten günümüze, meydanın yaya bölgesi olması amacıyla yapılan projelerde, araç trafiğinin yer altına alınması hedeflenmişti. Ancak, bu projelerin hayata geçirilememesi nedenleri arasında bölgedeki alternatif yol eksikliğinin olduğu gösteriliyor. Özellikle Aydınlıkevler yönünden gelen trafiğin Roma Hamamı'ndan; Kızılay yönünden gelen trafiğin ise Melike Hatun Camii'den sonra yer altına giriş ve çıkış yapılması planlanıyordu. Bu proje de hayata geçmedi ve Ankara trafiği günlük yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor.

ANKARA BU TRAFİĞİ DAHA FAZLA KALDIRAMAZ!

Ulus Meydanı çevresindeki trafik sorunları sadece bu bölgeyle sınırlı değil. Melike Hatun Camii önü, Opera bölgesi ve Gençlik Parkı ana giriş kapısının yer aldığı Necmettin Erbakan Meydanı'nda her gün araç trafiğinin yoğunluğu ile mücadele ediliyor. Akşam saatlerinde bölgede görevlendirilen trafik polisleri olmasa, trafikte ciddi aksamalar hatta kitlenmeler yaşanabiliyor. Necmettin Erbakan Meydanı, ana yolların geçtiği bir bölge olarak, Ulus Meydanı gibi çözüme kavuşturulmayı bekliyor. Aksi takdirde, birkaç yıl içinde bu yollar, Ankara'nın yoğun trafiğini kaldıramayacak bir noktaya gelebilir.

Ankaralılar, geçmişte başlatılan ancak tamamlanamayan projelerin hayata geçirilmesini istiyor. Ankara'nın kalbindeki bu sorunun çözülmesi, şehir sakinlerinin yaşam kalitesini artırabilir ve Ankara'nın tarihî mekanlarını gezmeyi daha keyifli hale getirebilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri