Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısı yarın gerçekleşecek

ABB Meclisi Ekim ayı toplantısı yarın gerçekleştirilecek. Toplantıda Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin ve ilçe belediyelerinin gündemleri değerlendirilecek.

ÖZEL HABER: ALİ DEMİRASLAN

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi yarın 7 Ekim Pazartesi günü saat 18.00’de Belediye Meclis Salonunda toplanıyor.

Toplantıda Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin ve ilçe belediyelerinin gündemleri görüşülecek.

Toplantıda görüşülecek ana gündem maddeleri arasında Büyükşehir Belediyesi, ASKİ ve EGO Genel Müdürlüklerinin 2025-2029 Stratejik Planları yer alıyor. Ayrıca EGO Genel Müdürlüğü’nün 2024 mali yılı bütçesinde ödenek aktarımı yapılması ve Ankaray ile Metro istasyonlarında film çekimi yapılması karşılığında alınacak kira bedelleri de gündeme gelecek.

EGO Genel Müdürlüğü’nün, Elektrikli Bisiklet Paylaşım Hizmeti işi için 10 yıl süreyle ihaleye çıkılması önerisi de önemli maddelerden biri olarak dikkat çekiyor. Ayrıca, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 10.09.2024 tarihli ve 1105 sayılı Kararının yeniden görüşülmesi talebi de gündeme alınacak.

KARDEŞ BELEDİYE VE İŞ MAKİNELERİ DESTEĞİ

Mecliste ayrıca, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden (KKTC) kardeş kent olan Erenköy Karpaz Belediyesi’nin ihtiyaçlarının karşılanmasına ilişkin Başkanlık yazısı da görüşülecek. Bunun yanı sıra, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin envanterindeki bazı iş makinelerinin Ayaş Belediyesi’ne 6 aylığına tahsis edilmesi konusu da toplantıda değerlendirilecek.

İLÇE BELEDİYELERLE İŞ BİRLİĞİ VE TAHSİSLER

Belediyenin, Şereflikoçhisar, Polatlı, Haymana, Nallıhan ve Gölbaşı ilçelerine küçükbaş hayvan yıkama makinelerinin 5 yıllığına tahsis edilmesi ve Mamak ilçesi Kusunlar Mahallesi'nde Doğukent Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 200 m² arsa tahsisi yapılması gibi önemli yerel konular da toplantının gündeminde yer alıyor. Bununla birlikte, Güdül ilçesindeki Ekmek Fırını Projesi için iş birliği protokolü düzenlenmesi de karara bağlanacak konular arasında.

SOKAK HAYVANLARI VE STK İŞ BİRLİKLERİ

Sokak hayvanlarının kısırlaştırılması, tedavisi ve diğer veterinerlik hizmetleri için Ankara Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyeler arasında iş birliği protokolü yapılması önerisi de toplantıda değerlendirilecek. Ayrıca, Çaplı Vakfı (KızBaşına) ile iş birliği protokolü imzalanması da önemli gündem maddelerinden biri.

MALİ KONULAR VE VERGİ GELİRLERİ HESABI

Toplantıda, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye Ekonomi Bankası Başkent Kurumsal Şubesi’nde bulunan Vergi Gelirleri Tahsilat hesabının haciz kapsamı dışına çıkarılması önerisi de görüşülecek önemli mali konular arasında yer alıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra ilçe belediyelerinin de çeşitli projeleri ve gündem maddeleri Ekim ayı Meclis toplantısında ele alınacak. Bu toplantı, Ankara’nın geleceği açısından stratejik öneme sahip birçok kararın alındığı bir oturum olacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri