Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkenti keşfetmek için kent gezileri düzenliyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), kent tanıtımına destek vermek ve yerel esnafın ekonomisini canlandırmak amacıyla çevre ilçelere ücretsiz olarak düzenlediği kent gezileri faaliyetlerini sürdürüyor.

ABB, Ankara'nın zengin tarihi ve kültürel mirası tanıtılırken, aynı zamanda yerel ekonomiye katkı sağlama hedefiyle hayata geçirilen bu hizmet, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından sosyal belediyecilik örneklerinden biri olarak sunuluyor.

Turistik gezi programı, yerli ve yabancı turistlerin bir araya geldiği bir platform sunarak, aynı zamanda yöresel pazarları ziyaret eden vatandaşları tarihi ve kültürel mekanlara, mesire yerlerine taşıyor. Özel olarak tahsis edilen otobüslerle bu gezi programı gerçekleştiriliyor.

2022 yılında, Ankara Kent Gezileri'ne yaklaşık 26 bin vatandaş katılırken, toplamda 578 sefer düzenlendi.

Bu etkinliklere depremzede vatandaşlar ve işitme-görme engelli bireylerin de yoğun ilgi gösterdiği bilinmekte olup, son 5 ay içinde yaklaşık 6 bin kişi bu gezilere katıldı.

Her ay düzenlenen şehir gezileri, sadece kenti tanıtmaya yönelik standart programlarla sınırlı değil, aynı zamanda grupların taleplerine özel olarak şekillendirilmektedir. Şehir turlar için toplu ya da bireysel başvuruları kabul ediliyor. Grup başvuruları, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Bankosu'na yazılı olarak yapılırken, bireysel başvurular ise mavi masa üzerinden (153 numarası) alınmaktadır.

2011 yılından bu yana devam eden kent gezileri, hava koşullarına bağlı olarak özel olarak tasarlanmış açık üstü otobüsler kullanılmaktadır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri