Ankara Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu'ndan teleferik açıklaması: Ankapark gibi fantastik

Son günlerde Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde, Yenimahalle-Şentepe teleferik hattıyla ilgili tartışmalar gündemde öne çıktı.

ÖZEL HABER: ALİ DEMİRASLAN

CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu'nun teleferik hattının düşük kullanım oranı, güvenlik ve mahremiyet sorunlarına dikkat çeken açıklamaları, projenin geleceğine dair önemli tartışmaları beraberinde getirdi. Neslihanoğlu, projenin Ankapark gibi fantastik bir proje olduğunu vurgulayarak, hattın kullanım amacını ve sürdürülebilirliğini sorguladı.

TELEFERİK HATTININ KULLANIM ORANI DÜŞÜK

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu, Yenimahalle-Şentepe teleferik hattıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Neslihanoğlu, teleferik projesinin fantastik bir proje olduğunu belirtti. "Önümüzde rakamlar var ona bakacağız. Günlük kapasitesi 70 bin olan bir teleferik hattı var. Ortalama günlük binen sayısı bunun yüzde 10'u kadar bile değil, yaklaşık 6 bin civarında. Böyle bir kullanım varsa halk bu teleferiğe binmekten memnun mu değil mi hangi sonucu çıkarırsınız? Önce bunu bir düşünmek lazım" dedi.

MAHREMİYET SORUNU VE GÜVENLİK ENDİŞELERİ

Neslihanoğlu, teleferik hattının konutların üzerinden geçmesinin insanların mahremiyetini ihlal ettiğini ve güvenlik sorunlarına yol açtığını ifade etti. "İnsanların mahremiyeti yok, teleferik konutların üzerinden geçiyor. Siz o binanın birinde otursanız, üzerinizden böyle bir şeyin geçmesini ister miydiniz? Komisyon başkanımız da bahsetti. 7-10 metrelik genişliği olan sokakların ortasına teleferik direkleri dikildi. Bu sokaklardan bir tane küçük araç zor geçiyor. Allah korusun, orada bir yangın olsa itfaiye o sokaklara giremez" dedi.

TELEFERİK PROJESİNİN FANTASTİK OLDUĞU VURGUSU

Neslihanoğlu, teleferik projesinin Ankapark gibi fantastik bir proje olduğunu belirtti. "Bu yolcu taşımak için yapılan bir proje değil. Bu aynı Ankapark gibi fantastik bir proje. Antalya'da gördük, günler sürdü saatlerce helikopterle o insanları kurtarmak için bütün ülke oraya seferber oldu. Burada 105 tane kabin var. Öyle bir sorun olsa, altı tamamen konut. Konutların arasına sıkışmış bir bölge. Helikopterle bile kurtarılma yapılamaz. Ben maddi boyutlarını, karını zararını söylemiyorum" diye konuştu.

TELEFERİĞİN GELECEĞİ ÜZERİNE PLANLAR

Neslihanoğlu, teleferiğin kullanım amaçlarını ve gelecekteki planlarını da değerlendirdi. "İnsanlar teleferiğe merak ettiğinden dolayı biniyor. EGO, yıllardır zarar ediyor ama EGO insanları işine, hastaneye, çocukları okuluna ulaştırmak için toplu taşıma hizmeti veren bir kurumdur. Tabii ki zarar da etse bunu belediye destekleyecektir. Komisyon başkanımız da söyledi, yönetim olarak bu sökülen parçaları kaldırıp bir yere atmayacağız. Ya farklı, gerçekten kullanışlı olabilecek bir yerde kurulumunu yapacağız ya da bunun satılması veya bütçeye kazandırılması yönünde bir uygulama yapacağız. O yüzden biz bunun bu şekilde oylanmasını talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri