Ankara Büyükşehir Belediyesi Dikmen Yaşlılar Lokali'ni açtı

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Ankara'da 4'üncü olan Dikmen Yaşlılar Lokali'nin açılışı yapıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yaşlı vatandaşların yaşam kalitesini artırmak amacıyla çalışmalarına devam ediyor. Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, yaşlıların ücretsiz olarak faydalanabileceği Dikmen Yaşlılar Lokali'ni faaliyete geçirdi.

ÇEŞİTLİ AKTİVİTELER SUNULUYOR

Bu lokal, yaşlıların sosyal faaliyetlere katılabilecekleri, boş zamanlarını değerlendirebilecekleri ve yaşam süreçlerini aktif bir şekilde geçirebilecekleri bir ortam sunmayı amaçlıyor.

Ankara'da yaşayan 60 yaş üstü bireylerin sosyal ve kültürel faaliyetlerden yararlanmalarını sağlamak amacıyla açılan lokalin içinde kart oyunları, psiko-sosyal seminerler, kişisel gelişim faaliyetleri, eğitim hizmetleri, müzik, nefes-yoga, tavla, satranç gibi çeşitli aktiviteler sunuluyor. Lokal, ücretsiz çay ve kahve servisi de dahil olmak üzere bir birim sorumlusu, bir temizlik personeli ve iki mutfak personeli ile hizmet veriyor. Ankara'daki 4'üncü yaşlılar lokali, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın eşi Nursen Yavaş, belediye bürokratları, daire başkanları, genel müdürler ve birçok vatandaşın katılımıyla açıldı.

ÜCRETSİZ ÇAY VE KAHVE HİZMETLERİ SUNULACAK

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Önder Yanmaz, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın yaşlılar için planladığı projelerden biri olan Dikmen Yaşlılar Lokali'nin açılışını gerçekleştirdiklerini belirtti. Lokalin, 60 yaş ve üzeri yaşlıların yanı sıra emeklilere ve mahalle sakinlerine de hizmet vereceğini ifade eden Yanmaz, sosyal kültürel faaliyetlerin yanı sıra ücretsiz çay ve kahve hizmetlerinin de sunulacağını vurgulayarak, yaşlı lokallerinin sayısını arttırma hedeflerinin olduğunu ve yakın gelecekte 3 yeni lokasyon ekleyerek Ankara'ya daha fazla hizmet etmeyi amaçladıklarını belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri