Ankara Büyükşehir Belediyesi, Etimesgut ve Keçiören'e spor köyü kazandıracak

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Etimesgut ve Keçiören ilçelerine Spor Köyü kazandırmak için harekete geçti. Eryaman ve Ovacık'ta kurulacak olan Spor Köyleri voleybol, basketbol sahaları, açık ve kapalı futbol sahaları, tenis kortları ve yeşil alanlar içerecek.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Eryaman'daki Spor Köyü'nün çalışmalarının başladığını ve Mart ayında hizmete açılacağını duyurdu.

İKİ BÜYÜK SPOR TESİSİ KURULACAK

Eryaman Spor Köyü, toplamda 110 bin 577 metrekarelik alana kurulacak, bunun 59 bin 960 metrekarelik kısmı yeşil alanlardan oluşacak. Park içinde çocuklar için 625 metrekarelik bir oyun alanı bulunacak. İki büyük spor tesisi içeren bu dev parkta yürüyüş yolları, paten ve kaykay alanları, bisiklet yolları, koşu yolları, futbol sahaları, basketbol sahaları, voleybol sahaları ve tenis kortları yer alacak. Bu tesisler sayesinde Başkentliler, doğayla iç içe spor yapmanın keyfini çıkarabilecek.

ANKARA YEŞİL BİR BAŞKENT OLACAK

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Keçiören'e kurulacak spor köyünün hazırlıklarına başladıklarını sosyal medya hesaplarından duyurdu. 19 Mart'ta ihalesi yapılacak olan spor köyü, toplam 90 bin metrekarelik alana sahip olacak. Tesiste yeşil alanlar, koşu, bisiklet ve yürüyüş yolları, açık ve kapalı futbol sahası, kapalı spor salonu, voleybol ve basketbol sahaları, çocuk oyun ve spor alanı, spor tesisi, 4 adet tenis kortu ve kafeler bulunacak. Yavaş, Ankara'yı sporla iç içe, sağlıklı ve yeşil bir başkent yapmak için çalışacaklarını belirtti.

YAPIM İHALESİ TARİHİ 19 MART 2024

Ovacık Spor Köyü, toplamda 89 bin 685 metrekarelik alana kurulacak, bunun 39 bin 260 metrekarelik kısmı yeşil alanlardan oluşacak. Park içinde çocuklar için 360 metrekarelik bir oyun alanı bulunacak. Bu dev parkta 3 blok halinde bir spor tesisine yer verilecek. Ayrıca yürüyüş yolları, bisiklet yolları, koşu yolları, açık ve kapalı futbol sahaları, basketbol sahaları, voleybol sahaları ve tenis kortları da bulunacak. Keçiören Spor Köyü'nün yapım ihalesi 19 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri