Ankara Büyükşehir Belediyesi İvedik Hurdacılar Sitesi-Havaalanı Bağlantı Bulvarı projesini hayata geçirecek

Ankara Büyükşehir Belediyesi, trafik sorununa çözüm getirmek için harekete geçti. İvedik Hurdacılar Sitesi-Havaalanı Bağlantı Bulvarı projesiyle Yenimahalle, Keçiören ve Pursaklar ilçeleri birbirine bağlanacak. Nisan ayında ihaleye çıkılacak proje, Esenboğa Havaalanı'na giden trafik yükünü azaltarak şehir içi trafiğini rahatlatacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, merkez ve ilçelerde trafik sorununa çözüm getirmek için yeni yol açma, katlı kavşak ve yol genişletme gibi projelere devam ediyor. Şimdi ise İvedik Hurdacılar Sanayi Bölgesi'nden Esenboğa Havaalanına uzanan yeni bir bağlantı yolu projesi için çalışmalara başladı.

TRAFİK RAHATLAYACAK

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İvedik Hurdacılar Sitesi-Havaalanı Bağlantı Bulvarı Projesi'ni sosyal medya hesaplarından duyurdu. Proje ile bölgeden Esenboğa Havaalanı'na doğru giden trafik yükü azaltılacak, şehir içi trafiği hafifletilecek ve zamandan tasarruf sağlanacak. Yavaş, Nisan ayında ihaleye çıkacak olan projenin Ankara trafiğine nefes aldırmayı hedeflediğini belirtti.

YENİ BİR BAĞLANTI YOLU YAPILACAK

Fen İşleri Daire Başkanlığı, nisan ayında ihaleye çıkacakları yeni proje ile Yenimahalle, Keçiören ve Pursaklar ilçelerini birbirine bağlamayı planlıyor. Bu proje kapsamında, İvedik Hurdacılar Sanayi Bölgesi'nden başlayarak Bağlum Mahallesi, Saray Gümüşoluk Bölgesi üzerinden Otonomi Kavşağı ve Esenboğa Havaalanı yoluna kadar uzanan yeni bir bağlantı bulvarı inşa edilecek. Bu sayede bölgedeki trafiğin rahatlayacağı ve vatandaşların şehir içi trafiğine girmeden Esenboğa Havaalanı'na kesintisiz olarak ulaşım sağlayabileceği belirtiliyor.

Proje, toplamda 24 kilometre uzunluğunda ve gidiş-geliş 3 şeritli olarak planlandı. Yol tasarımı 31 metre genişliğinde olan proje kapsamında, toplamda 14 adet dönel ada kavşak ve 6 adet sığınmalı kavşak olmak üzere toplam 20 adet kavşak tasarlandı. Projenin sonunda, Çubuk Çayı'nın üzerinden geçen 60 metre açıklığında bir köprü de planlandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri