Ankara Büyükşehir Belediyesi kadın istihdamını amaçlayan çalıştay düzenlendi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Türkiye genelinde çeşitli katılımcılarla birlikte 'Yerel Yönetimlerde Dijital Dönüşüm ve Mesleki Eğitimlerin Yeni Formatı' konulu bir çalıştay düzenledi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, tarafından düzenlenen kadınların geleceğin mesleklerinde istihdamını teşvik etmeyi amaçlayan 'Yerel Yönetimlerde Dijital Dönüşüm ve Mesleki Eğitimlerin Yeni Formatı' etkinliğinde, dijital dönüşümün yerel yönetimlerdeki önemi detaylı bir şekilde ele alındı. Çalıştaya, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ev sahipliği yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, özellikle kadın istihdamını öncelikli olarak ele aldığı 'Geleceğin Meslekleri için İstihdam Oluşturma Projesi' kapsamında bu tür etkinliklere devam ediyor.

KADIN İSTİHDAMININ ARTIRILMASI İÇİN ÖNEMLİ BİR ÇALIŞTAY

Büyükşehir belediyeleri, ilçe belediyeleri, sivil toplum kuruluşları, KOBİ'ler, oda temsilcileri ve ulusal/uluslararası resmi kurum temsilcilerinin katılım gösterdiği etkinlik, istihdamın artırılması amacıyla gerçekleştirilen projeler için önemli bir yol haritası oluşturmayı hedefliyor.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Bozkurt, çalıştayın, mesleki eğitimlerin dönüştürülmesi, dijital dönüşüme uygun kursların yapılması, kadın istihdamının artırılması gibi konularda önemli çıkarımlar sağlayacağını belirtti. Proje, Avrupa Birliği'nin finansman desteğiyle gerçekleştirilmekte olup, yerel yönetimlerin dijital dönüşümüne uygun olarak iş gücü becerilerinin geliştirilmesiyle istihdamın artırılmasını hedefliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri